Karácsonyra, szeretetre várva
Szerencsen és a településhez tartozó Ond városrészen tartottak karácsonyi ünnepséget csütörtökön délután és kora este. Köszöntőt mondott dr. Mengyi Roland a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Koncz Ferenc szerencsi polgármester.
Dr. Mengyi Roland kiemelte hogy a karácsonyi ünnepkörből a nyugalom, a megbékélés és a szeretet árad.  Ugyan különbözőek vagyunk, mégis van valami, amiben közösek az érzések: Márai Sándor veretes sorait idézve emlékeztetett, hogy még mindig a szeretetre várunk.

ennyi lenne a titok? Mindannyian csak a szeretetre vágyunk? Talán ezért önti el melegség mindenkinek a szívét, amikor egy régi karácsonyra gondol? – tette fel a költői kérdéseket a közgyűlési elnök, amit rögtön meg is válaszolt. Várunk és vágyakozunk, közben reménykedünk. Szent Ágoston azt mondta egy alkalommal, hogy a remény az egyik nagy keresztény érték, és most reményteljes a várakozásunk 2014-re, a következő évre, hiszen tudjuk, látjuk mit kell tennünk, és van bátorságunk ahhoz, hogy megtegyük közösen.
Karácsonykor mindig megszédülünk egy picit az ünnep közeledtétől, kissé aggódunk, minden rendben lesz-e? Gondoljunk Márai szavaira: talán csak a szeretet az, amire mindenkinek szüksége van, és higgyék el, ami bennünk van, az éppen elég lesz az ünnepekkor. „Áldott, békés karácsonyt kívánok Önöknek!” – zárta gondolatait dr. Mengyi Roland.