Szingli zoknik – eltűnt a magyar találmány  – a mosás előtti párosító

Pár évvel ezelőtt szabadalmaztattak egy magyar találmányt. Komoly, nem viccelek, egy honfitársunk felfedezte a zoknipárzót. Valószínű, hogy ő is abban a cipőben sántikált amiben jómagam. Kimosták a zoknijait majd neki kellett kiválogatnia az egymáshoz illőket. A feltaláló kiötölte, hogy ha mosás előtt valamivel összecsípteti ezeket a rakoncátlankodó lábvédőket, megtakarítja a válogatást. Szenzációs felfedezés, kár, hogy ma már nem kapható ilyen az üzletekben. Szerettem volna magam meglepni egy ilyennek karácsonyra, de a boltokban még csak nem is hallottak róla. Igaz, abban se vagyok biztos, hogy milyen üzletben kellene keresnem.

Egyébként a válogatás eliminálására én egy sokkal egyszerűbb módszert vezettem be. Csak fekete zoknikat hordok. Ám ezzel is felsültem, mert a feketének több árnyalata van mint a kéknek és a zöldnek. Ráadásul a textilía vastagsága is különböző. E miatt szabad óráimban Hamupipőkeként válogatok, szortírozok. Majd egymásba gyömöszölöm ahogyan illik az összeillő párokat. Végül még is akár hogyan csűröm csavarom marad néhány szingli. Mint az élet más területein.

Nos aki, most azt tanácsolja, hogy mosás előtt gyűrjem ezeket egymásba  azonnal hívja a nejemet. Szerinte ugyanis ez nem megoldás, mert akkor a belső kimarad a jóból, nem jut elég mosóporhoz.

Tehát továbbra is vevő vagyok a zokni párosítóra.

szantograf.hu