Adni öröm – kapni se kutya – kitől mit – nem panaszkodhatok – volt amikor cserélgettünk

Érdekes, angolszász szokás, hogy a Jézuska csak karácsony első napján reggeli előtt viszi ki az ajándékot. Szenteste a pulykás vacsoráé, a meglepire várni kell. Aludni kell rá egy nagyot. Nem is tudom mi az oka ennek talán azért mert az ottani szülők lusták a gyerekeket sétáltatni míg a fa alatt megteremnek az ajándékaink. Vagy fordítsuk meg, mi vagyunk olyan hebehurgyák és a lényeggel kezdjük. Még a vacsora előtt bontogatni kezdjük a csomagokat és ha már ezen is túl vagyunk  könnyebben esik a lakoma.

Igazából jó lenne ha valaki elmagyarázná mi az oka ennek a különbségnek, ha nem tudják magam járok utána. Nagy család vagyunk – Angliában és Németországban is élnek rokonok és ilyenkor forró dróton folyik a traccsparti. A wolverhamptoniak még kétségek között vergődnek ami az ajándékokat illeti míg a berlini és a bécsi szál már pontos listát jelentett.

Magam nevében nyilatkozhatok – felhatalmaztak – megkaptam azt a két parfümöt amit már régóta irigyeltem az unokámtól. Egy ing és pulcsi , borotvaszerek , tokaji balzsamecet  és még valamit tutira adtak nekem  – ja egy könyvet amiből már kettő lett hirtelen. Rég voltam ennyire elégedett – remélem , hogy magam is jól választottam a szeretetteimnek. Segítségemre volt egy spéci szakértő – Norbi unokám – aki tökéletesen képest megfejteni, hogy ki mire áhít. Tudja, hogy ki milyen illatszert használ és mi a kedvenc márkája bármiből. Én az ilyen dolgokhoz nem értek.

Egyébként senki ne keseredjen el ha nem azt kapta amire számított.  Nálunk is volt ilyenre példa. Megesett, hogy apósommal nyakkendőt vagy tusfürdőt cseréltünk.

Különben további áldott békés boldog karácsonyt – vár ránk a rezsicsökkentés következő stádiuma. Magasabb lesz a nyugdíj, kevesebbet kell majd adóznunk és az újévben már is készülhetünk az esedékes választásra. Ami azt jelenti, hogy hamarosan újabb pártokkal leszünk gazdagabbak és az egymilliós választási támogatás meghozza az eredményt.  Mondjuk körzetenként legalább harminc negyven önálló független jelöltre is szavazhatunk. Már meg is alkudtam a családdal – ha indulok, miért is ne – és rám voksolnak – miért is ne – az egy millán, testvériesen vagy igazságosan osztozunk. Ezen az utóbbin még egy kis vita van, de ezen is túl leszünk.

szantograf.hu