Életre kelt a Trapper – szegedies filing – megelégelték a nyugat majmolást

Mielőtt olyan kutyásra sikeredne az oldal – jelzem, hogy voltam ma egy nagy áruházban Miskolcon ahol megláttam a  képen látható Trapper farmert.

Nem hittem volna, hogy még valaha találkozom ezzel a márkával, bár ahogyan nézem a márkát elmagyarosították. Aki  nem élte meg a hetvenes éveket nem is tudhatja, hogy micsoda farmernadrág lázban égtünk. Már az egy pártot is bosszantotta az amerikai tehénpásztorok viseletének a térhódítása. Ezerszámra hozták be az akkori Levi Strausz, Lee márkájú elnyűhetetlen nadrágokat. S ezt nem divat hóbortként  hanem nyugat majmolásként élték meg az elvtársak, miközben maguknak is vettek ilyeneket a hétvégi telekre. Ebben lehetett lezserül lazítani.

Végül a KISZ KB egyik fontos embere – ismertem, ma nagy ellenállóvá lett – gondolt egyet és egy szegedi ruhaipari szövetkezetben , ami később gyárrá nőtte ki magát gyártani kezdték a magyar farmert. Előtte zeignadrágot is varrtak, ezen kísérletezték ki a technologiát. Csináltak cső és trapéznadrágot is majd rájöttem miként lehet a jó vitorlavásznat indigókékre festeni. Sikerült nekik, de hiába szedték ízekre a nyugati farmereket , hiába szabtak varrtak ezekről messziről lerítt a szegedies filing. Na meg kellett egy jól hangzó, de magyaros nevet is találni a márkának – ebből lett a Trapper, amit mindenütt reklámoztak. Mentségükre szóljon, hogy Moszkvában és Kelet Berlinben vitték mint a cukrot. Vették nálunk is, főleg faluhelyen, noha nem olcsón mérték. Akik erre fanyalodtak, először letépték a márkajelzést majd kerestek hozzá egy katona vagy rendőrövet.  Nekik ugyanis igazi erős bőrszíjuk volt. Így együtt már elment a fazon.

Hahó – megint van Trapper. Nem mondom, hogy hol mert az reklám lenne. Keressék a Tesco melletti nagy ruhásban. Róluk még regélek majd.

szantograf.hu