Erős Pesta legyen velünk – új életet ne kezdjünk – a régit ne keverjük – a türelem igazságot terem

Most szólok, idejében figyelmeztetek mindenkit – csak az kezdjen új életet aki már letudta a régit. Van egy kor ami után nem érdemes semmi újba belevágni.

Tapasztalatból mondom – lehet mértékletesen enni, fogyni, fogyókúrázni, de erőltetni nem lehet. A gének és a hormonok csatájában mindenki elesik. Asztalomon háromféle csodaszer sorakozik – állítólag ha ezeket beveszem elmegy az étvágyam . Van egy a Fehér Hollóból is ananász szpréy , ha a nyelvemre fúvom megundorodom az ételtől. Pénzkidobás, kurva drága semmire se jó vackok. Valamennyitől elment a kedvem, alig tudtam visszanyerni az étvágyam. Rájuk nézek és elfog az undor, főleg a drazséba burkolt gyomorgyűrűtől. Ami éppen ott szorított ahol nem vártam.

Pedig van egy pár klassz öltönyöm amiket úgy vettem , hogy úgy is belefogyok. Most feltöltöm ezeket naftalinnal. Hátha engednek valamennyit derékban, s csípőben.

S amiről nem lelkendeztem eleget – volt egy 2011 től tavaly mikulásig tartó rendőrségi  ügyem. Nem én vezettem a saját kocsimat és Pesten leintett minket egy rendőr, lassan mentünk kerestünk egy házszámot a körúti csúcsforgalomban. A hatósági ember nem tudott belénk kötni másként, mint hogy feljelentett – rossz helyen parkolunk. Három kemény év kellett ahhoz, hogy kimondják semmis a büntetés. Hogy igazam van. Tehát ezen túl még jár a kártérítés is. Ez olyan 300 ezer forint – az álmatlan éjszakákat, a rossz hangulatomat ezzel még nem is kompenzálták. Aminek örülök az anyósülésen Paulovics Guszti volt, sokat tanúskodott az ügyben. S megérte még, hogy győztünk. Szegény nagy készült az újabb összecsapásra.

Ugyanis ezzel az ügy még nem ért véget. A fennhéjázó rendőr aki hibát hibára halmozott megbízta a miskolci kollégáit – név szerint nem akarom megjelölni – hogy próbáljanak ebben az ügyben megfélemlíteni. Az akció az volt, hogy a pesti cirkusz után három nappal Miskolcon a Telenor előtt népes közönség előtt kutatták át a kocsimat mint valami kábítószert szállítóét. Meglelték  az unokám számítógéphez csatlakoztatható kék játék lámpáját, ezt felrakták az autómra és fotózni kezdték. A bűnjel eltűnt, megsemmisítették és az akció jelenleg a központi nyomozó ügyészség asztalán várja az igazság kiderítését. Következik egy újabb három év.

Még is azt kell mondanom -működík az igazságszolgáltatás. Lassan de biztosan őrölnek.

S ma még mindent úgy kell zárni Békés Boldog újesztendőt – s az Úr mentsen meg minket az unalmas írásoktól. Sírásoktól. Meg a sírt ásóktól. Erős Pista legyen velünk!

szantograf.hu