Mancs – akár választásokat is nyerne – vezeti a népszerűségi listát

Akár hányszor arra megyek, Mancs szobránál halomban állnak a virágok a mécsesek. Mint valami kegyeleti helyen folyamatosan megemlékeznek  a különleges képességű miskolci mentőkutyáról. Irigylésre méltó szeretetlen és tiszteletben van része még halála után is . Megérdemelten. Jogosan. Mivel van egy néhány méltó utóda, ha nem is egyenes ágon, érdemes lenne számukra egy gyűjtőperselyt kirakni. Szegény Mancs életében Ő sem volt ennyire elkényeztetve.

Nem állom meg, hogy ne dicsekedjek, nekem volt szerencsém találkozni vele, sőt fotozkodtunk is együtt. Egy lap-előfizetési akcióban a képével kampányoltunk. Nagy sikerrel.

Jut eszembe különös ez a töretlen népszerűsége. Egyet bizonyíthat – mi tele vagyunk szeretettel egymás iránt, csak időnként nem mindenki méltó erre.  Óvatosságból pazaroljuk, fecséreljük a négylábúakra, Mondván bennük sosem csalódunk.

Ha Mancsot a választásokon indítanák fölényesen leverne mindenkit. Azért ez eszébe ne  jusson senkinek. Legfeljebb a gazdáját ajánlanám a politika figyelmébe. Egy olyan ember aki egész életét mások megmentésére áldozza csak méltó lehet mindannyiunk képviseletére. Büszke lenne rá Mancs is.

szantograf.hu