A cunami idején – házi bemelegítés nálunk – aki tud az tud

Ez egy csudára régi kép. Most került elő, s van mellette egy különleges DVD felvétel is. Most töröm a fejem, hogyan tegyem a felvételt közkincsé.

Történt ugyanis az első nagy cunami idején, hogy Varnus Xavér jótékonysági koncertet adott a Miskolci Nemzeti Színházban. Egy előadást tervezett, de a nagy érdeklődésre való tekintettel csak kettő lett belőle. Ezen fellépett Kincses Veronika is.

A két nagy művész előadás előtt nálunk próbáltak. Igen a lakásunkon. Az én saját amatőr szintetizátoromon. Xavér klímpirozott Veronika meg kiengedte a hangját, amire az utcabéliek is felfigyeltek. Csodálatos este volt mert Xavér a maga módján mindenkit meginvitált akivel csak találkozott. Jómagam csak arra lettem figyelmes, hogy a kétszintes házunk megtelt, sosem látott idegenekkel. S közben minden palack alkohol legyen az bármi is elfogyott.  Egy ideig még csengettek, nyitogattam az ajtót majd feladtam, kitártam hadd jöjjön aki csak akar. Magamat is vendégnek álcáztam, s leültem a sokadalom közé. Néhány színészt, művészt ismertem, ők viszont azt se tudták hol vannak. Bizalmasan kérdezgették tőle, tudom e, hol vagyunk. Heccből mondogattam, fogalmam sincs, engem is csak ide rendelt a nagy orgonaművész.

Közben videóztam – Veronika énekel és Xavér meg játszik a játék orgonán. Hiába aki tud az tud. Azóta se merem bekapcsolni.

A művésznő úgy gondolta, hogy fellépés előtt mégse kellene sóletet, zsíros babot enni. Sokáig hezitált, de végül feladta és jót vacsorázott. Szerencsére semmi gond nem volt.

A bemelegítés jól sikerült, hang csak ott jött ahol tervezték.

Figyelem – ha a megoldás meg lesz itt egyenesben visszanézhető , a sólet és a produkció.

szantograf.hu