Közös miniszterelnök-jelöltje lesz a baloldalnak – tart a vajúdás – fiú vagy lány lesz

Tart még a vajúdás. A baloldalon. Képtelenség követni a fejleményeket. Ki kivel mikor és hogyan fog össze, ha össze fog. Most éppen egyre szimpatikusabb a demokratikus koalíció, Gyurcsánnyal együtt. A hírre  Fletó azonnal félbeszakította külföldi téli szabadságát és már is haza sietett. Bevált a fenyegetése, hogy ha nem veszik emberszámba, külön is megméretteti magát. Tehát kezd összeállni a nagy baloldali egység. Ha nem ismerném őket azt hinném, hogy ez a fajta utolsó pillanatokban készülő összeborulás egy ravasz stratégia része. Ám nem az biztosan nem. Ha mégis így alakul ez egy véletlenül kapóra jött húzás.

Ha ugyanis hamarabb borulnak egymás keblére, könnyebb lett volna egyszerre levadászni a baloldal potentátjait. Idáig egyenként csepülték a baloldal három hősét. Tehát minden oldalon gyors és hirtelen választási stratégiai váltás várható.

Hogy ki lesz a közös miniszterelnök jelölt a bal oldalon az már a  belső körökben megvan. Személyét óvják nehogy idő előtt célba vegyék, megkapargassák a múltját. A komolytalan jelöltek neveit meg direkt kiszivárogtatják, hogy az ellenfelet megvezessék. Ez is azt jelzi, hogy aligha van nálunk olyan politikus bal vagy jobb félen akinél nem lehetne valamit találni az előéletében. Amit aztán kellőképpen koncként vessenek a média elé.

Ami még figyelemre méltó már is van két sértődött ember a háttérben. Kuncze Gábor aki vért izzadt idáig a baloldal összekovácsolásában, s most neki egy négyzetméter dinnyeföld se jutott. Nagy Smuck, a nyugdíjasok a szép-korúak védőangyala, az új szociáldemokrata párt elnöke is morog mert kihagyták a buliból. S ezt a sort még folytathatnám.

Tehát mint ezen a képen is látható tart a vajúdás – hogy mi lesz a neve a kis miniszterelnök jelöltnek még nem tudhatjuk. Azt se , hogy lány vagy fiú.  Egyébként ha nő lesz helyből 20 százalékos előnyre tehet szert a baloldal.

szantograf.hu