A londoni tűz áldozatai – semmi ijedelem -csak anyagi kár

Volt valamikor egy hatalmas tűzvész Londonban a híres nevezetes T. panoptikumban. Tudni illik, hogy ennek a műintézménynek több úgynevezett kihelyezett részlege is létezik. Jómagam a nyolcvanas évek közepén a Windsori kastély állomása mellett találkoztam a királynő hintójával és viaszpacijaival. Van is egy közös fotónk. Szerettem volna a hintóba is beüli Erzsébet mellé, de az ajtó zárva volt. Meg különben is annyian figyeltek, hogy nem tudtam ki az aki bábú és ki az aki valódi. Szóval a kép egy szerencsétlen tűz furcsa áldozatait örökítette meg.

Jut eszembe , mondjuk Miskolcon  is lehetne egy panoptikum. Egy volt már egy orosz utazó járt a városunkban, különböző szörnyeket állítottak ki. Én viszont olyanra gondoltam – nem amilyen suta a diósgyőri várban van – hanem egy mostanságot megjelenítőre. Például a polgármesterekről, a voltakról. Valamikor még festmények is készültek róluk, s egymás után akasztgatták ki a városháza falaira. Ma már ez elképzelhetetlen mióta a szovjet kiretusálásos technikát bevezették.

Voltak nevezetes miskolci személyek akikkel én is szívesen fényképéztetném magam egy tárlaton. Ki írja meg kit szeretne a miskolci panoptikumban látni. Persze nem ilyen formában mint ezen a képen szereplők.

szantograf.hu