A majdani Szabadság tér -ez  egy T34-es  -Pesten Tigris lesz

Ha megvalósul a terv és miért is ne – akkor emlékműve lesz Magyarország náci megszállásának is. Pontosan 1944 március 19-én rohanták le hazánkat Hitler katonái. Cselesen a legfőbb hadúrt kirendelték s amíg a kormányzó különvonata kifelé gurult a megszállók ellepték Magyarországot.Nem is tudom mire való volt ez az óvatosság mert az akkori németbarátságú hadvezetésnek eszébe se jutott volna ellenállni. Különben se lett volna kivel vagy mivel a sereg zöme odaveszett már a Don kanyarban.

Szóval lesz a téren egy Tigris – nem tudom honnan – ami majd emlékeztet a német megszállásra. Hogy jó e az ötlet – ha Kerényi Imre a nagy népi nemzeti gondolkodó találta ki, akkor persze, hogy kifogástalan a rendezés – ám ha nem ő akkor ez nem memento hanem emlékmű lesz. Hirdetve a hitleri hadvezetés diadalát. Hátha valakiknek ez kell legyen. A fenti képen egy öreg katona – orosz persze , hogy az rátalál egykori harci járművére -letérdepel előtte örömében, valahol a világban. Tessenek elképzeli ugyanezt majd nálunk a Szabadság téren. Mert érzelgős öreg emberek mindenütt vannak Keleten és Nyugaton egyaránt.

Gondolkodom, szerintem ha már lehet állítsunk emlékművet a tatároknak és a törököknek is. A Habsburgok is megérdemelnék. Csak Rákóczinak erről egy szót se, mert megszédül a sírjában.

szantograf.hu