Landolás előtt szirénáznak – hajukat súrolja a gép – két repterünk is van, csak úgy

Egy kisebb szigeten – franc  se jegyezte meg hol – a képen talál ott van, szinte a strandolók feje fölött húz el a hatalmas utasszállító. Fel és leszállás előtt szirénáznak, hogy kerüljék a pályát mert súrolhatja a fürdőzők fejét a gép. Minden esetre jó és szép látvány lehet ezeket a nagy repülőket ilyen testközelből figyelni mozgás közben, a levegőben. Csodálatos képeket lehet készíteni róluk.

Nos, Miskolcnak két azaz kettő repülőtere is van. Egyik a Szentpéteri kapuban , amelyet meg akarnak zsugorítani. Kár lenne.  Noha nem repülők mert félek a magasban – meg van rá az okom – mégis sajnálom,hogy ezt a területet nem fejlesztik. Valamikor még utasszállító gépek is landoltak jártak innen menetrendszerűen. Tudom, hogy egy ilyen beton platz és az infrastruktúra drága, de Kassának vajon miért gazdaságos egy nemzetközi repülőtér. Tudom, ott még pilótaoktatás is folyik.

Igen , hallottam, hogy hol a másik. Mezőkövesden, úgy emlékszem Miskolc önkormányzata nem kevés pénzzel társult ebbe a projektbe. Teherszállító gépeket csaltunk volna ide. Nagy tervek voltak. Mi lehet ezekkel? Ki tudja?