Ilyen lesz ha lesz – folytatása következik – itt már nincs megállás

Figyelem, ma már minden kampánytéma.Ha lesz német bevonulási emlékmű ha mégse akkor az is szerepet kap a választásban. Sőt ha jól belegondolunk maga a téma időzítése sem véletlen. Engem a kutya se kérdezett, de ha kotnyeleskedhetek kimondom – a fene se bánja. Mára sikerült olyan hangulatot, miliőt varázsolni a hazai közéletbe, hogy Horthy Miklós szobra után akár Hitler és Mussolini  is visszakaphatja a Marx teret és az Oktogont. Jut eszembe Széll Kálmán, már aki a Moszkva teret foglalta vissza, bár őt egy rossz szóval aligha lehet illetni.

Még az a kérdés, hogy ez az emlékmű egy gumicsont amin hadd rágódjunk vagy egy elterelő hadművelet más fontosabb ügyekről. Ám ahogyan a dolgok állását nézem, a kérdést eldöntötték. Ott lesz ahol annak lennie kell. A Szabadság téren, az Amerikai nagykövetség ablakai alatt, közel Ronald Reagan szobrához, s nem messze a Szovjetunióétól.

Igazi belpolitikai ügy. Mindenki másnak kuss. Csak hát a németeket is érinti valamiképpen. A hivatalos német kormányzat nem valami büszke Hitler hódításaira. Nem elég, hogy fizetik a jóvátételt, a kárpótlást máig is, most majd még egy színpadias torzó is erre emlékezteti őket. Putyin ha idejön – miért ne jönne, ha már beütött a nagy üzlet – vezetni kell majd a két emlékmű között, nehogy összetévessze ezeket. S hogy jön ki ha az egyik szebb, csicsásabb  vagy nagyobb mint a másik. Más, kezdhetünk aggódni azon is, hogy mi lesz a magyar török megbonthatatlan üzleti barátsággal ha a török államfő ide tévedne. Azért egy 150 éves megszállás után csak nekik is ott lenne a helyük a magyar Szabadság terén. A janicsárjaikkal együtt időtartamban, pontozással verik az össze megszállókat.

A magyar történelem szemlélet változóban van. Tuti, hogy a hajdani történelem érettségi ötösöm már egy fabatkát se ér.  A régi tudásommal , a belém sulykolt anyaggal elbuknék .

S van még  egy gond, a zsidók megint nyafognak. Nekik semmi se jó.  Fenyegetőznek, zsarolnak, hogy miért pont most a Holokauszt emlékév kapcsán kapunk egy ilyen rosszízű ajándékot. Hivatalos álláspontja a MAZSIHISZ-nek, hogy a civil támogatások elfogadását megfontolják, ha ez a projekt megvalósul.  Szép óvatos megfogalmazás.Tessenek vigyázni lóvéról van szó. Nem is kevésről, semmi kapkodás.

Már csak azért se mert ez már nemzeti ügy, az egész Magyarság ügye.  Valamennyiünké. Minden józanul gondolkodó itteni és határon túli magyar ügye. Hofi Géza a legnagyobb magyar gondolkodónk ezzel kapcsolatos soha el nem évülő  megjegyzése pontosan ide illik. Tetszenek tudni, hogy a fővárosban az Alagút bejáratánál a Clark Ádám téren letettek egy emléktáblát abban az átkosban. Ezen a következő volt – itt állt Gömbös Gyula, magyar miniszterelnök szobra, mígnem jöttek a budai partizánok és az antifasiszta ellenállás jegyében felrobbantották.  Hofi – ha valaki nem tudta volna, hogy ki volt Gömbös az megtudhatta. Ám, hogy kik voltak a névtelen fránya, robbantgatós ellenállók arról egy szót se ejtettek az emlékműn. A hülyeség pártsemleges, rendszereken átívelő.

Tényleg mi lesz a német hódítók szobrára írva – kik voltak, minek jöttek és miket műveltek? Lesz e annyi hely, hogy kiírhassák, megágyaztak a nyilasoknak? Ott lesz e , hogy a megszállás következményeként mennyien pusztulnak el értelmetlenül? A fasiszta ideológia jegyében. Sőt hadd nézzek a jövőbe – március 19 iskolai szünet vagy piros betűs nap is lehet majd a naptárban. Ne álljunk meg félúton. Talán Szálasi az akit még nem temettünk újra. Ennek is eljön az ideje.

A szobor impozáns terve készen van. Szerintem nem kapkodták el mert ez már régóta érlelődött valakinek az agyában és az íróasztalában várta a terv a feltámadást.

Tehát emlékmű csak lesz, államilag.S ha ott lesz akkor avassuk. Van rá pénz. S végre lesz hová zarándokolniuk az ordas téveszmék követőinek. Ennyi kijár mindenkinek ebben az országban. Különben se vagyunk egyformák. Szerencsénkre.

szantograf.hu