Folyamatosan csökken a munkanélküliek száma – megkérdőjelezhetetlen statisztika

Dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő a héten  számolt be a munkanélküliség és a foglalkoztatottság alakulásáról.

A tájékoztatóban közölt adatok ismeretében már senki sem kérdőjelezheti meg, hogy Magyarország Kormányának gazdaságpolitikája sikeres és megyénk felemelkedése megkezdődött. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az álláskeresők száma 1995 óta nem volt ilyen alacsony a megyében, vagy, hogy a munkanélküliség 11,4%-ra csökkent.

A KSH adatai szerint a 2013. III. negyedévben az egy évvel korábbihoz képest a munkanélküliek száma kiemelkedő mértékben 34,1%-kal csökkent és a foglalkoztatottak száma pedig jelentős mértékben 7%-kal emelkedett. Az előző év harmadik negyedévéhez képest a megyében foglalkoztatottak száma (231,1 ezer fő) 7%-kal, aránya (52%) 3,3 százalékponttal emelkedett.

A 2012. IV. negyedévhez képest a regisztrált munkanélküliek száma csaknem pontosan 12 ezer fős (19%-os) csökkenést mutat.2013. decemberében 47761 álláskeresőt tartottak nyilván, ilyen kedvező adatra 1995 óta nem volt példa.

A szikszói járásban 2012. januári 3174 fő nyilvántartott álláskeresővel szemben 2013. novemberében már csak 1715 főt tartottak nyilván álláskeresőként. Jól látszik a kormányzati foglalkoztatók, a munkaügyi központ, a vállalkozások és az emberek közös erőfeszítése.

Jól látszik a különbség: a szocialista kormányok alatt kétszeresére nőtt a munkanélküliség.

Szerintünk a munkahelyek számának növekedése jó!

Szerintünk a munkáért bért kapni és nem segélyt, az jó!

Szerintünk, ha a kormány ennek az élére áll, az kötelesség tudatot és felelős vezetést jele