Gyerekek ki fülelt engem …? – nem csak Merkelt hallgatták le

Kettest kaptam. Nemcsak én vagy tízen. Mindenki bukásra áll. Ismerős szlogenek, akik jártak valaha iskolába megtanulták miként kell elkenni az elkenni valókat. Merkel is lecsillapodhat – a legszorosabb szövetségesük nemcsak a kedves kancellár asszonyt hallgatta le. Minden fontos emberre kiterjedt a figyelmük.

Jut eszembe most amikor a magyar telefónia című könyvemen dolgozom, hogy a hazai rádiótelefonok kezdetben könnyen lehallgathatóak voltak.Nekem is volt egy apró kis kütyüm amin találomra bármikor bejött egykét közeli beszélgetés. Lehetett szkennelni és csodálatos szórakozás volt. Máig emlékszem a tiszta a levegő című kezdésekre, amikor így jelezték a férjem uram álomba merülését. Találkozó a kert hátsó végében, folytatódott. Minden este. A hangjukról felismertem a párt. És még ezeket a táska méretű bunkofonokat klónozni is lehetett. A feleségem telefonjára egy pécsi autószerelő folyamatosan rábeszélt, mi meg nyöghettük volna a 45 ezer forintos számlákat. Mígnem sikerült őket lebuktatnom egy egyszerű szám hívásos kimutatással.

Megjegyzem a mai digitális vonalakat is lehet hallgatni. Nem olcsó egy ilyen felszerelés. Ám kapható már.

Sőt ez pontosan behatárolható, hogy melyik számot akarjuk fülelni.

Figyelem akinek úgy van beállítva a készüléke, hogy állandóan blutuszos rendszerben menjen, bármikor hallgatható. Ők azok akik a kocsiba beülve már is rákapcsolnak az autó kihangosítóra. Ilyenkor védtelenek.

Jó játék egy kínai kétezer forintos asztali kihangosító, sd kártya lejátszó.  Tömegben perceken belül életre kel.

 

szantograf.hu