Pesti lét – mit olvas a Blaha tér lépcsőjén – márciusban jobb lesz

Saját készítményű fotó. A hölgy a Blaha téri aluljáró lépcsőjén ücsörgött. Olvasott. Kíváncsi voltam mit tanulmányoz. A Biblia egy nagy pici betűs példányában mélyedt el. Akkor még nem volt ilyen hideg, olyan 12 fok körül lehetett egy kedd délután. A nap is enyhén sütött. Mint megtudtam, a hölgy lakásában a villanyt kikapcsolták. Neki aztán termelhet még többet a Paksi erőmű és nem fizet az áramért.  Hagyja kikapcsoltatni az órát. Mondja a nyugdíjából már a hideg vízre sem futja.

Olvasni viszont szeret, a lakásában meg állandóan setét van. Udvari szoba konyhás, ott a belváros szívében a közelben. Így aztán ha kedve szottyan beöltözik, kikapcsolja a világot maga körül  – menjek már én is a francba – és olvas. Ez a legolcsóbb .

Közben még elárulta, hogy márciustól már lesz pénze.  Minden nap mehet valahová demonstrálni, táblát kitűzőt kap és egy fellépésért előre zsebbe kap öt száz forintot. Ha szerencséje van még üdítőt és szendvicset is adnak. Kiabálnia sem kell csak azokat a rusnya nehéz táblákat húrcólászni.

Három hónap múlva megint lehet villany a lakásban.

szantograf.hu