Mosolygós portrék – a terv már a sublótban hevert – a paksi projektet leporolták

Nem egy friss felvétel. Két államférfi beszélget, jóízűen. Vajon milyen nyelven. Putyin németül perfekt, eladhatatlan, Gyurcsány meg jól beszél angolul. Azt kell sejtenem, hogy egy szinkrontolmács  lehet a hátuk mögött. A fotó azért aktuális, mert a Vikileaks napvilágra került dokumentumai szerint a paksi keleti blokk projekt korántsem új ötlet. Annak idején a két nagy párt a monumentális  gazdasági ügyekben megtalálták az összhangot. Ha nem a mostani kormány akkor a szocialisták egyeznek meg az oroszokkal.

Az üzlet mindenekfelett.

dr. Illés Zoltán  – barátai szerint habókos – szerintem meg egy szokatlanul egyenes szókimondó inkább környezetvédő szakember mint politikus – ellenzi az atomenergia felhasználását. Ellene van a bővítésnek.

Akár csak én . Csernobil és Fukusima óta én is simán el vagyok  gyertyafény mellett csak ne kelljen rettegnünk egy vétlen atombaleset miatt. Ha nincs semmi komplikáció akkor örvendezhetünk csak hát ami egyszer bekövetkezhet az be is következik. Most vagy valamikor , már mindegy.

A délszláv háború idején elhárító rakétákkal kellett megvédeni Paksot.

A földrengéses Dunán túl kiszámíthatatlan.

Lehet terrorfenyegetés is.

A németek és az osztrákok elköszöntek az atomenergiától.

A sűrűn lakott Európában bármilyen nukleáris katasztrófa emberek millióit tenné hontalanná.

Ha arra gondolok, hogy a bősi nagymarosi vizierőmű ellen  milyen felhajtást csaptunk nevetnem kell.  Pedig abban is a politika tette be a szőrös mancsát.

szantograf.hu