Milyen is a kombinált sifonér – tart még a garázsvásár

A jobb polgári lakások dísze volt a kombinált szekrény. A kétajtós ruhás a vitrines résszel a szoba fő helyén állt. A ruhásból kipárolgott a naftalin, mert a gondos háziasszony csak így tárolta az ünneplő ancugokat. Túl sok lehetett ebből a szekrényfajtából mert ma már az antik darabok is elértéktelenedtek. Már csak idősebbek ragaszkodnak ehhez a dizájnhoz és faluhelyen a tiszta szobában őrizgetik ezt a fajta flancos bútort.

A vitrines részben képek és nippek. Herendi, hollóházi bohóc, kutyus, fájós fogú és az öreg néne őzikéje. Gazdagabb helyeken bő gatyás bajuszos juhász támaszkodik a botjára. Később ezeket kiszorítja a sok gagyi kínai porcelán vacak, köztük a csodálatos mandarin aki a kezét keresztbe fonja. A táncosnő, a balerina mindenkit megelőz. Mellettük a boros és a röviditalos poharak. S sok sok kép az unokáról a család szeme fényéről. Esetleg jobb apukák katonaképe is helyet kaphat ebben a kiállításban.

A lehajtó bárszekrény maga a kincsesbánya. Hubertus, csokilikőr beszáradva vagy házilag kotyvasztott tojáskrémes alkohol. A családi kassza is itt bújik meg. Ide rakják a fontos iratokat a dugipénzt, hogy a besurranó tolvajok és a betörök ne sokat fáradjanak a kereséssel.

Alul törölközők, lepedők és a tiszta hálóin és pizsama a ha a kórházba kell menni. Így mutat egy átlagos magyar kombinált sifonér. Aminek a fiókja telis tele haszontalan lommal, levelekkel képekkel és idejét múlt számlákkal, garancia levelekkel.

Erről jut eszembe , hogy nálunk még tart a garázsvásár. Van még szekrény, heverő és mi egymás Várom az érdeklödöket.

szantograf.hu