Simon Gábor  – nem azonos a miskolci dr. Simonnal – két vállra fektették

A sztori már ismert. Simon Gábor a szocialisták második embere nem ment át a vagyonbevallási vizsgán. Nem elég, hogy megbukott – eláztatta az egész pártot. Ő ugyanis egy kicsit maga volt az MSZP igazi arca. A nyugodtnak tetsző, konzervatív baloldal higgadt öregje. Részt vett az éhségmenetben, igaz a távot ott se teljesítette egészen, de a tekintélyével támogatta a lázadást. Most ezzel a szerencsétlen lebukásával még ezt a piár akciót is sikerült utólagosan is szétvernie.

Nos, Simon Gábor egyben a parlament fogyasztóvédelmi bizottságának elnöke is volt. Amikor az ACER nevű itthon nem bejegyzett multi céggel szemben küzdöttem hívatalból megkerestem. Hátha segít. Csalódnom kellett. Tulajdonképpen nem is vártam segítséget támogatást, sőt én akartam a bizottság munkájához adalékot szolgáltatni. Nem küldött el a frászba csak azt vettem észre, hogy őt aztán az ilyen piti ügyek nem igazán érdeklik. Nem mondta, hogy menjek a sóhivatalba. Udvarias volt, tapintatosan lerázott, elvégre az ő vállát ennél sokkal nagyobb államügyek nyomasztják, csak nem fog egy vidéki panaszos hülyeségeivel foglalkozni. Még az általam szokásos szelíd lerázást se ajánlotta – én ugyanis hasonló esetekben mondogatom tessék mailen  elküldeni meg nézem mit tehetek. Ha ezt meglépik, utána már a lelkiismeretem úgy se hagyná, hogy ne tegyem meg amire képes lehetek.

Na, mindegy a lényeg, hogy  esetében a vizet prédikál kezdetű közmondás a képbe illik. Ránézésre megszólalásra nem hinnénk, hogy ő az aki ilyen stiklikben sántikál. Van amikor az emberismeretünk csődöt mond.,

Az úr állítólag otthagyta a feleségét, újat választott s a volt neje így állt bosszút. Ez tehát benne volt a pakliban. A nők kiszámíthatatlanok. Ez a pletyka terjed.

Viszont tudni kell, hogy a terrorizmus elleni harc jegyében a sogóréknál is igazolványt útlevelet kérnek minden banki tranzakciónál. Akár nálunk. És ez a pénzmennyiség már ott is figyelmet kelt. Bécsben ezért jó környezetben két háromszobás luxus lakást lehet venni. Tehát az ottani bank biztonságiak rögtön kiszúrták és jelezték Magyarországnak. Ezt egy magyar politikusnak illett volna tudnia. Azt is, hogy a mostani politikai klimában boritékolható a lebukása és ez nemcsak önmaga számára jelenti a véget.l

Mi várható most. Ez a nagy kérdés. A miskolci Simon doktor nem mehet oda minden emberhez, hogy elmondja – nem én vagyok az akiről azt a csúnya dolgot tetszett hallani.

Mesterházi elnök úr szerencséje, hogy nincs Magyarországon -marad ideje megtanácskozni, hogyan kell egy ilyen ügyet lekezelni.

Elhatárolodik tőle. Egyes verzió. Mellé áll, megvédi. Ez a kettes, ez kizárt. Egyébként is a párton belül már hatan pályáznak a helyére. Számukra ez még jól is jött.

Közben nem tudhatja, hogy még mennyi hasonló ilyen bomba ketyeg a pártjában.

Vagy Simon nem a doktor elmondja  – neki már mindegy  hogy a párt megbízásából parkoltatta a lóvét kint, s nem is az övé volt, csak hát őt tartották a legmegbizhatóbbnak a párt kassza őrzésére, kezelésére. Persze ezt nem mondja, mert akkor még jobban megy a levesbe.

Igazából engem nem is ez érdekel.

Honnan van ennyi pénze?  El tud e ezzel számolni vagy a sértett felesége,a volt ezt is elmondja e majd a konkurenciának?

Különben Simon Gábor nem Japánban él, tehát harakiriről szó se lehet. Valószinűbb, hogy most összecsomagol az új párjával és Bécsben új életet kezdenek. Lesz miből ha csak a párt nem követeli vissza pénzt.

Egyébként az ügynek minden oldalon várható a folytatása. Ne menjenek sehová, mert hamarosan megtudhatják, hogy ki következik a lebukásban. Amit csak most és csak Önöknek adnak elő a választási cirkusz keretében.

szantograf.hu