Bosszúállók – Iván Gizi drótpostája

Nem jött jól a legnagyobb ellenzéki pártnak az áruló feleség. Igen, a nőről beszélek, aki bosszúból feljelentette a férjét, legalábbis a legfrissebb hírek szerint. Nem egyszerű helyzet. Sem a pártnak, sem a magánszemélyeknek, akik ebben érintettek. Ám engem most nem  is a pártban kialakult helyzet érdekel. Ez legyen az ő gondjuk.

Sokkal érdekesebb annak a nőnek a lelke, aki képes volt rá, hogy volt férjét bemártsa, ellehetetlenítse. Örökre. Jajj, nehogy azt higgye bárki, én most a férj védelmére keltem! Szó sem lehet róla. Mindenkinek viselnie kell tettei után a felelősséget. De milyen ember az, aki képes feljelenteni azt az embert, akivel hosszú évekig élt, s bizonyos, együttélésük alatt maga is élvezte is a százmilliók hasznát. Mert azt senki nem hiszi, hogy csak most világosult meg, micsoda gazember is az ő férjeura. Amíg neki volt gazember, az rendben volt. Amikor másnak, nos, akkor pokolra vele.
Hát így vagyunk mi itt kis hazánkban. Az én bűnözőm rendes ember, a tiéd meg börtönbe való. Az én rokonomnak, barátomnak, hívemnek minden jár, meg annál is több… a tieidnek meg jó esetben a szája. Kanyarodjunk azért vissza a bosszúállás angyalához. Remélem, azt senki nem hiszi, hogy az ominózus feleség az egyedüli nőszemély, aki képes valamilyen módon bosszút állni azon, aki elhagyta. Dehogy! Sokan vannak, nagyon sokan.Sok elhagyott, becsapott asszony, akik egész életükben csak borsot törnek a volt párjuk orra alá. Mert megbocsátani azt nem lehet, inkább mindenki szenvedjen. Még arra sem gondolnak, hogy a gyerekeik is a két szülő csarkodása miatt lesznek boldogtalanok. A mocsok, amit sértettségükbena felszínre hoznak, borzasztó mennyiség, bele lehetne fulladni. S ha ez megtörténhetne, jajjgathatnának a statisztikusok, mennyivel csökkent a lakosság… No, félre a tréfát.

Ez az eset egyre azért csak jó volt. Biztos vagyok benne, hogy sok férj gondolkozik most el azon, megéri-e elválni a megunt feleségtől, vagy inkább kockára teszi az egzisztenciáját. Már akinek van. Egzisztenciája, vagy takargatni valója. Nos, ez utóbbinak nem is árt, ha mérlegel.