Brezsnyev elleni merénylet – műholdas amerikai felvétel- szeretett vezetni

Sok mendemonda keringett a Brezsnyev elleni merényletekről. Szovjetunióban nem volt szokás ezeket bejelenteni, világgá kürtölni.

Csak egy a sok közül. Egy ízben amikor hazafelé tartott a pártfőtitkár a kihalt utcán egy hülye rendőr az előtte elsuhanó konvojra tartotta a bolgár sebességmérő traffipax pisztolyát. Már ideje se maradt leolvasni az eredményt. Csak úgy lepuffantották. Jut eszembe ezt a műszert mi is  használtuk egy ideig. Talán e miatt tűnt el a rendőrség fegyvertárából.

Majd volt egy űrhajós felvonulás ahol egy örült katonatiszt rálőtt Brezsnyevre. Rosszul célzott. A helyszínen lerendezték az ügyet.  A Szabad Európa rádió bemondta, s ennyi.

Ez a kép viszont egyetlen hiteles fotó a Brezsnyev autójának a felrobbantásáról.

A sofőr a helyszínen meghalt, a főnők sértetlen maradt. Megúszta. Talán jobb is így.

Emlékezhetünk, hogy Brezsnyev agóniája után hetente volt új főnők a Kremlben.  Egymás után jöttek az aggastyánok míg véletlenül ki nem húzták Gorbacsov nevét a kalapból.

Tehát ha a beteg, a betegeskedő s nem éppen galamblelkű Brezsnyev idő előtt huny el, őt csak valami keményvonalas, vaskalapos követte volna bársonyszékben.

A felvétel szerint Brezsnyev aki imádta a jó autókat páncélozott Csajkával furikázott. Ha vezetett, mert azt nagyon szerette egész kerületeket zártak le a kedvéért. A Nivát neki köszönhetjük.  Arra konstruálták, hogy ebből vadászhasson,

szgráf