Belvárosi patika mustra -megvan e faragott aranyszarvas -a népkerti igazi családias

Valamikor  minden patikának volt egy tisztességes márkaneve. A képünkön az Oroszlán látható. Sokat jártunk ide abban az időben amikor még nem volt ott az a lábasház. A legnevezetesebb az Aranyszarvas. Jut eszembe valaki valamikor még ki is faragta ezt s bearanyozva feltették a bejárat fölé. Ha arra van dolgom megnézem ott van e. Aztán van a Szent Rókus a Csabai kapuban ami most az élre tört. Egyszerű a parkolás és buszmegállóban van. Sok ablakos szinte sosem kell várni. Családias kis gyógyszertár a Népkerti, ez ráragadt elnevezés, nem nagy fantáziára utal viszont találó. Rögtön tudjuk, hol merre keressük. Jómagam ide járok, mert ha szerencsém van szabad a parkolója, ahonnan beesik a páciens az üzletbe. Itt már ránézésre, kérés nélkül szedik le a medicinát, mindenkit ismernek, tudják kinek mi a nyavalyája. S ha valami hiányzik még aznap meghozatják.

A Fehér Holló a központ legforgalmasabb gyógyszertára, sajnos ott mindig sokat kell várni, viszont választékban és udvariasságban verhetetlenek.

Most hirdették meg a tévében a legújabb emésztést segítő csodaszert. Idáig Miskolcon sehol sem leltem rá, boritékolom, hogy itt biztosan lesz.

szgráf