Egy lépéssel előbbre vagyunk – meg lesz a villanyrendőr – várjuk a támogatókat

Igazán elégedett lehetek a mai nappal. Sikerült összekovácsolni egy asztalhoz ültetni a villanyrendőr újra felállítását szervező, kivitelező csapatot. Az Észak szerkesztőségének a tárgyalójában ma délelőtt találkoztunk –  Daruka Tibor a Startmetál kft tulajdonosa a mester aki megszerkeszti, kivitelezi a dúcot. Vécsi György a Miskolc Holding igazgatósági elnöke, gazdaságfejlesztési igazgató aki elsőként  egy jelentős pénzösszeggel járult hozzá a megvalósításhoz. S erre kapacitálta a baráti körét is. Koleszár Péter ötletgazda és társa Sternádel Sándor akik nemcsak kordinálják a projektet, hanem a kaszát is kezelik majd.

Jómagam nem kényszerűségből hanem az objektivitás jegyében megismétlem – Rostás László Miskolc város főépítésze és csapata dr. Kriza Ákos polgármester kérésére soron kívül megtervezték, nem kis utánjárással. Sőt arra is volt gondjuk, hogy a mostani aszfaltburkolat cseréjénél már előkészítették az alapokat is. Felkutatták az eredeti helyét, hogy az új minden részletében olyan legyen mint a régi volt.

A kis társulati ülésünkről készült egy felvétel is amelyet hamarosan megosztok mindenkivel. Ám az eredmény fontosabb. Daruka úr elszállította az anyag egy részét a Dutrade telepéről amely Króo Iván István tulajdonos ajándéka.  Itt Wicha József úr támogatását is megkértük. A Ferroglobus árkedvezményt adott, tőlük olyan 93 ezer forint értékű anyagra lesz szükség, amit most igyekszünk saját zsebből összedobni. Természetesen számítunk minden lokálpatrióta segítségére. Ezért a nagy perselyünket hamarosan kitesszük a Széchenyi úti Miskolc boltban.  Mellette lesz az új villanyrendőr terve is.

Óh, ki ne felejtsem – Csorba Béla villanyszerelő, a Dimension  Kft tulajdonosa és Hirskó Tibor üvegező mester és felajánlotta a támogatását. Bádogosunk sajnos még nincs. Sőt még a speciális üvegen kívül bizonyos fémszerkezetekre is szükség lesz aminek a beszerzése folyamatban van.

Várjuk az ötleteket, de főleg a támogatókat.

Ami lényeges, három hónapos határidőt szabtunk az átadásra.

A stáb viszont folyamatosan kör mailben tájékozódik a kivitelezés állásáról. Ehhez bárki csatlakozhat, hát ha többet tud mint bármelyikünk. A legközelebbi  projektülés március 13. Mindenki kérte, hangsúlyozzam – a projekt politika semleges, nem része a kampánynak. Példaértékű, mivel minden hátsó szándék nélkül fogtunk össze egy igazi civil kezdeményezés megvalósításához. Ha sikerre visszük – miért is ne így lenne  – már is érdemes gondolkodnunk mi legyen a következő a projekt tárgya.

Csatlakozási lehetőség    szanto@inform.hu