Tömlöcbe a renitenskedőkkel – javaslom az állva ülésezést – gyorsabban fárasztják egymást

Mi tagadás a miskolci közgyűlés egyre szórakoztatóbb. Időnként úgy érzékelem – biztosan bennem van a hiba nem a készülékemben – hogy a képviselők a tévének dolgoznak. Szerepelnek. Mindenáron.  Folynak a retorikai gyakorlatok, s újabban sajátos performance is becsúszik a képernyőre.

Szerintem minden oldal képviselői a javunkat akarják. Mindannyian nekünk választóknak akarnak jót és még jobbat. Ezen aztán összeakaszkodnak, s nem hagyják egymást dolgozni. Ám mindez lassan a múlté lesz. Állítólag lesz egy rendelkezés , ha megszavazzák – s miért ne tennék, hogy akik nem férnek a bőrükbe, kivezetik a teremből. A nagy házban a parlamentben is hasonló projektre készülnek, mielőtt úgy járnánk mint a japán , az ukrán vagy az izraeli országházban. Ahol nem egyszer ököllel mennek egymásnak vagy éppen egyszerűen szembelocsolják egymást. Nos, tehát Miskolcon rend lesz.

Korom miatt nekem már mindenről eszembe jut valami. A Gál Zoltán vezette magyar parlamenti küldöttség Szingapúrban járt annak idején.  Aki nem tudná sajátos demokrácia van arrafelé, s ennek eredményeként rend és tisztaság mindenütt. Egy papír elhajításáért akár dutyiba is vághatnak. A drogdilereket meg még aznap elintézik. Tehát minden klappol arrafelé.

Nos az ottani házelnök kedveskedni próbált a magyar delegációnak és végigvezette őket a palotában. S megmutatta a tömlöcöt, ahová a renitenskedő képviselőket zárják. Ott helyben bármilyen kihágásért 3 napot kell ülni. Úgy, hogy se inni se enni nem kapnak. A küldöttség tagjai közül lázasan fotóztak , s jegyzeteltek, megjegyezve, megfontolandó a szingapúri példa. Természetesen semmi sem lett ebből.

Miskolcon viszont – kevesen tudják, hogy hol is volt a hajdani városházi tömlöc. Állítólag ott ahol a polgári védelem kapott helyet. Némi kis felújítással akár újra beüzemelhető.

Kérem, ne tessenek komolyan venni. Inkább kedves képviselők tessenek rendet tartani egymás közt! Kölcsönös tisztelettel, egymás meghallgatásával gyorsabban végeznek. Esetleg megpróbálhatják az állva ülésezést. Kiviszik a székeket és figyeljék meg rögtön gyorsabb és konstruktívabb lesz a gyűlés.

szgráf