Putyin csodafegyvere – jobb mint a neutronbomba – a hidegben jobb lesz lapítani

A fenti képen Oroszország csodafegyvere. A Gazprom egyik legújabb tárolója. Aki már látta a Moszkvai hadügyminisztériumot és a Gazprom égre törő üvegpalotáját, rögtön rájön, hogy a stratégiai kérdések hol dőlnek el manapság a világban.

Tény, hogy az ukrajnai forradalom a szokásos titkosszolgálati forgatókönyvek szerint zajlott. Tény, hogy ahol fát vágnak ott a forgács repked. Voltak garázda atrocitások, lincselések és alkalmi gyilkosságok is. Történtek leszámolások, soviniszta, a antiszemita kilengések a forradalom álcája mögött. Az ukrajnai tavasz kiindulópontja mégis csak az volt, hogy a nép , a magukat népnek becézők az UNIÓ -t szerették volna. Na meg a NATO-hoz való csatlakozás lett volna a következő lépés.

Amit Putyin jó ideig elnézett majd gondolt egy nagyot, tizenkilencre lapot húzott és bejött neki a huszonegy. Őszintén ki akar most világháborút, ki szeretne háborúzni, csatázni, vért ontani Ukrajnáért. A magyar ajkú honfitársaink mint vadlibák elhúztak, hazaszálltak, ne hogy már elvigyék őket katonának. Elegük volt már nekik Afganisztánból.

Közben a fél világ lapított, hallgatott, vagy csak a száját jártatta. Egy durva szó se hangzott el a tárgyaló felek között. Szerintem Putyin forró drótot tartott a gázcsapokat vezénylő diszpécserrel.  Gondolván egyetlen apró fenyegetés és megfagytok. Nem lesz főzni és fűteni valótok. Akkor zárja nyitja a vezetéket a Gazprom a csodafegyver amikor csak kedve szottyan. Igaz ehhez még kell egy pár jól felszerelt katonai hadosztály is illusztrációként. Gyakorlatozni a közelben.

Akárki akármit mond – Hruscsov ajándéka a Krim már az oroszoké. Mint valamikor is az volt. Fontos tengeri kijárat amit egy nagyhatalom nem nélkülözhet. Odesszára és Szevasztopolra is ihatják már a hideg vizet. Sőt Ukrajna egyéb szatellit államai is hamarosan leválhatnak. Persze Kárpát alja magyarok lakta városai is fontolóra vehetik a leválást, de ne fantáziáljunk. Akár hányszor revánsot vettünk, végül csak rosszabbul jártunk. Lehet, hogy a Gazprom ezt is  beveszi a paksi pakkba. Sőt odaát nemcsak a magyarok körében terjed a szóbeszéd, hogy egy autonómiának tetsző vezércsellel visszacsatolják Ungvárt, Munkácsot és Beregszászt.

Ha azt nézném, hogy mibe került a Németeknek az NDK azt kell mondanom, mi ezt már nem viselnénk el. Közbe a fagyi meg kezd visszanyalni mert azt ottani magyarok már azzal fenyegetőznek, hogy szavazáskor megnézik melyik párt állt ki mellettük.

Virág elvtársa ilyenkor  csak azt mondhatja amit már megtanult – a nemzetközi helyzet fokozódik. Egyre jobban.

szgráf.