Tehénen a gatya – hogyan öltöznek a politikusok – drága öltönyök és márkás órák

Divatdiktátorok a politikában. Mivel már mindenki mindennel megrágalmazta az ellenfelét a politikai életben, már mindenki családi életébe bele vájkáltak, felkutatták egymás titkos kaszáit, leleplezték egymás piszkos üzelmeit nem marad más hátra – meggusztálják ki mit aggat magára.

Nők esetében egyszerű, mivel a lányok asszonyok öltözködése ránézésre nehezen árazható be. A férfi politikusoknál viszont rögtön kiderül – az öltöny nem a kínai piacról származik, s az órája se az orexes butikból van. S már is itt a nagy dilemma , hogyan öltözzön az aki lépést akar tartani a divattal és a trenddel. Nyilván az ország házába és a hivatalos tárgyalásokra  Boss öltönyben feszít, nem hordhat 300 ezer forintnál olcsóbb cuccot. Az se baj ha úgy áll rajta mint a tehénen a gatya, a lényeg, könnyen beárazható legyen, ne hogy már lesajnálják a jobb körökben. A márkás ingek úgy 30 ezer forint körül kezdődnek amihez 20 ezer forintos nyakkendő dukál. Ezekhez az ingekhez nem passzolnak a régi gumis előre formázottak.

Egyébként a közelmúltban volt szerencsém testközelből figyelni – a parlamentben természetes dolog, a fellazított nyakkendő, s a gombhiányos ing. Az olyanok amelyekről hastájban röpködnek s felszállnak a gombok. Aki most ujjal mutogatna rám – sajnos jómagam is enyhe fejlődésnek indultam ezen a tájon – viszont nem pályázok a választók kegyére, jó indulatára.

A hazai politikusok hajlamosak megfeledkezni, hogy lassan minálunk is fontos szempont a jó megjelenés. Az Obama szerű karcsú lezser manöken alkat. Mindannyian tudjuk, hogy ez mivel jár, mennyi lemondást követel , ám valamit valamiért.

A másik  észrevétel – hogy mostanában minden politikus igyekszik a fórum vendégeihez öltözködni.  Farmer, kardigán vagy pullover és még a kocsiban leveszik a nyakkendőt. El tudom képzelni, hogy az országjáró autóban több garnitúra választóknak szóló laza cuccot spájzolnak be. Jól teszik, mert a választól nemcsak a dumát lesik, megnézik azt is, hogy miben feszít a jelöltjük.

Érdemes lenne egy szakértővel feltérképezni, hogy jelenleg ki a legjobban öltözött jelölt, a nőknél és a férfiaknál.

Nekem is volna egy két tippem, jelöltem, de hallgatok.

Már csak azért is mert a politikai meggyőződésem, mint sokan másnál nem biztos, hogy egybeesik a divatos öltözködési trenddel.