Földönkívüli a kormányhivatalban – fészkelődtek, e miatt bekeményítettek – mehetünk sorba állni

Áldom az eszét annak aki kitalálta a kormányhivatalt. Oda megyek a sorszámosztóhoz, kikeresem mit is akarok s perceken belül mindent lerendeznek. Megszoktam ezt a full szervizt. Ott a listán vettem észre, hogy útlevél is kérhető. Nosza egy plusz sorszám és már is rendezték, idejében, éppen a héten járt volna le. Hogy minek is kell azt még nem tudom, mert amerre én kóborgok már nem kérik.

Jut eszembe, hogy ugyanitt kérhető tulajdoni lap is.  Kérek is egyet, hiszen az étlapon is rajta van. Sőt tavaly ősszel itt kaptam egyet három perc alatt.

S akkor csap be a villám. A kedves ügyintéző hölgy mentegetőzik – sajnos azt már nem adhat mert Szabó Erika államtitkár asszony letiltatta. Vajon miért , kíváncsiskodom.

Állítólag sok volt a visszaélés vele – a fészekrakók és egyéb jómadarak kijátszották ezzel a törvényes utat. Mondom , nekem nincs ilyen szándékom.

Hiába a régi rendet megszüntették, csak azért mert néhányan visszaéltek ezzel a könnyebbséggel. Tehát ha tulajdoni lap kell sorakozzak a régi módi szerint a földhivatalban. Mert ugye, volt néhány renitens polgár akik miatt most bekeményítettek.

Nos ha ez így megy akkor lassan az egész hivatal szolgáltatását tovább szűkíthetik.  Az olyan másként gondolkodó renitensek egyre többen lesznek. S nehogy , már ők diktálják már a trendet.