Amikor még órákat osztogattam – elhiszik e, hogy valódi amivel pöffeszkedsz

Vonzódom az órákhoz. Már nem annyira mint régen, de ma is megbámulom a szépeket. Valamikor a rendszerváltás után amúgy mellékesen dolgoztam Julius Forstingernek a Helvetia tulajdonosának. Neki Bécsben a Tabor strassen van egy hatalmas ékszer és órás üzlete.

Az volt a feladatok hosszú éveken át, hogy levezényeljem a magyarországi kiállításait. Akkoriban az életben először és utoljára ezerszámra mentek át a kezemen az órák. A kecses nőiek és a praktikus férfi időmérők. Ha visszagondolok azokra a daliás időkre 1-2 ezer órát oszthattam szét ajándékba. Ma már tudom, hogy ezek a szerkezetek még szovjet gyártmányúak voltak és csak a márkát és a fazont variálták. Kilószámra kaptam a műanyag digitális időmérőket, kifejezetten a kiállítás látogatóinak a megajándékozására.

Megvallom ezekből mára egy se maradt nekem. Viszont gyűjtöttem néhányat, a kínai piacon. Ezek olyan márkák, hogy ha valódiak lennének még Berki Krisztiánt is felhergelném vele. Ő ugyanis az ország macsója, életművésze minden új autójához vesz egy hozzáillő órát. Ha a kocsi 20 millió akkor az óra legalább 10 legyen. Teheti, remélhetően nem lesz böjtje a nagy költekezésnek, s a családja nem sínyli meg ezt a a luxust.

Minden irigység nélkül mondhatom, sosem vágytam annyi pénzre, hogy ennyit költsek órákra. Bár óramániám a régi, s hízelgő ha megbámulják a karomon lévőt, sose felejtem el mondani – ez csak hamisítvány. Aki elhiszi jól teszi, aki nem az az ő baja.

Most egy elektronikus Timexem van,  tele gombokkal,jelzi a dátumot, s ami lényeges, harsányan ébreszt. Kicsit bonyolult a memoja, de ha gondom van beviszem az orexbe. Ahol természetesen az órán beállítása őket is megviseli, de hát kellett nekik ilyen flancosat rám sózni.

Visszatérve a kínai hamisítványokra – mind tökéletes, megérik az árukat. Órás legyen a talpán aki ránézésre eldönti mit tart a kezében.

Darabja hat ezer forint, tucatáron. Garancia persze nincs, ha rossza akkor kuka.

Viszont kevesebb bosszúsággal jár mind egy ugyanilyen tíz milliós. Főleg ha ne nézik ki belőled, hogy valódival pöffeszkedsz.