A kapzsiságunk áldozatai – szélhámos telefonálók – az időseket zaklatják fosztogatják

Kedves Mamámnak egész nap csörög a telefonja és hetente több különös meghívót kap és hitetetlen ajándékokat küldenek neki. Egyre másra kapja az ingyenes egészségszűrésekre az invitálásokat. A héten is malaca volt meghívták a miskolci Vigadóba egy termékbemutatóra, amelyen egy 15 ezer forintos ajándék várt rá. Közben nyert 2.2 millió forintot és hozzá egy paksamétát amit előtte ki kellene töltenie. Szinte ragyog a szerencse csillaga. Jómagam meg már kezdek belefáradni a magyarázkodásba , hogy ezek az ajánlattevők szélhámosok. Gengszterek, akik a mi kapzsi pénzéhségünkre  építve szórakoznak, fosztogatnak zavartalanul.

Egyik vidéki ismerősünk a tévé játékban, egy délelőtti betelefonálósban megfejtette – négy lába van és nyerít – kitalálta – ez egy ló. Nyert egy hetes törökországi utat, kétszemélyest és csak a repülőt kell fizetni és ha kedve szottyan minket is magával vihet. Nem részletezem, még nem voltam Isztambulban és így egy hamar nem is leszek.

Javaslatom, hogy ezeket az ebéddel csábító termékbemutatókat, ahol aztán a vételi kényszer valóságos erőszakba csap át ellenőrizze a fogyasztóvédelmi hatóság. Ne hagyjuk, hogy az idős már kevésbé reálisan gondolkodó embertársainkat palira vegyék. A rendőrség és a NAV is a körmükre nézhet ezeknek a hiszékenységgel kombinált csalássorozatoknak.

n