Áll a bál – szalonzsidózás Török módra – aki indul ne maradhasson itthon

Vásár után okos a paraszt – szokás mondani. Így aztán fortyog a baloldal, aki számít most beszól, véleményt formál valakit vagy valakiket hibáztat a nagyon nagy zakó miatt.

Kezdődött azzal, hogy feltették a kérdést  -Mesterházy miért nem mond le.

Ismerős, Orbán Viktor környezetében is ugyanezt vetették fel két sikertelen választás után. Természetesen ilyet mondani nem érdemes. Hiszen a jó politikust ezek a kudarcok csak megedzik. Idősebb , tapasztaltabb lesz és kifinomul a stratégiai , taktikai érzéke. Mesterházy még elég fiatal, ha elég türelmes, kitartó akár még egyszer gatyába rázhatja a baloldalt. Ennek csak egy akadálya lehet, Gyurcsány Ferenc. Az ő személye megkerülhetetlen, annyira karizmatikus és tőkeerős, hogy nem érdemes leírni.

Török Zsolt a párt szóvivője elég furcsa megjegyzést tett – szerinte a körúti értelmiség hibáztatható a vereségért. Ők azok akik nem látnak túl a főváros határain, nem ismerik a vidéki társadalmi problémákat és ennek most ők itták meg a szennylevét. Enyhe szalon-antiszemitizmusnak is vélhetnénk a véleményét.  Tulajdonképpen az is, mert Konrád Györgynek lett címezve. Ha ezt ott egy belső tanácskozáson mondja , semmi gond. A nyilvános üzengetés viszont csúnya dolog. Remélem lesz következménye.

Különben igazat mondhatott. Magam is fenntartom, hogy azok a budapesti kiemelt környezetben élők engem se okítsanak ki toleranciáról, megértésről s ne papoljanak megélhetési bűnözésről . Inkább vegyék a fáradságot és egy hónapra költözzenek le egy olyan településre ahol átélhetik milyen a kellemetlen szomszédság. Ahol sötétedés után légpuskával kimenni az udvari budiba, az utcára már nem is ajánlatos. Ahol a kutyát idejében el kell engedni a sok idegen látogató miatt. Ahol kár a kiskertet művelni a fákat permetezni mert a termést valaki mindig hamarabb takarítja be mint mi szeretnénk. A valós társadalmi problémákra választ kell adni. Nem éppen radikálisat, de szemet hunyni semmiképpen se szabad, úgy ahogyan a baloldal teszi.

EP választás – kéretik szabályozni a választási törvényt . Aki jelölteti magát és nyer, de ezek után még se megy nem kapja meg a mandátumát. Szerintem ez a fajta megoldás nem fair. Legfeljebb betegség vagy más nyomós családi indokkal léphetne vissza. Nem is értem, miként jelölteti magát az aki már előre kijelenti, ő pedig már nem megy ki . Viszont a javaslatomat az ő nevére adtam. Értem a kulisszatitkokat, de mégse tartom egyenes megoldásnak. Ha már mindenfelé tiszta vizet töltögetünk a csészébe.