Megosztott majális – babgulyás a Bükkben csapolt sör a Népkertben

Miskolcon az idén is két majális volt, pontosabban három. Volt egy a Népkertben, a Csanyíkban és egy úgynevezett szegregrációs roma piknik ugyanott, ott a fennsík szélén. Szerény véleményem szerint valamennyi telt házzal jól sikerült.  A Bükkben a babgulyás ízlett, a Népkertben viszont a csapolt sör volt a kedvemre.

Ami csak úgy átvillant az agyamon – valamennyi helyen egyfejű két lábú emberek szórakoztak. Mindhárom szegletben voltak jól öltözött és kedves fazonok. Vajon mi lehet az oka, hogy egy városban még az ilyen nemzetközi ünnepen is úgy osztódunk mint a giliszta. Túl a parlamenti választáson, eljött az ideje, hogy tudomásul vesszük a tényeket, a régi új vezetés a helyén a leválthatatlan nép pedig ismét együtt ünnepel. Vagy ünnepelhetne.

A mellékelt a tábla magáért beszél – akár a Jobbik úgy a Munkáspárt ( a Csanyíkban) az uniót gyarmatósítóként aposztrofálja.

Ami a Csanyíkban nem tetszett -hogy az ottani park egyetlen főútvonalán egymást érték az autók. Erre ki kellene találni valamit. Hajdan csak különleges engedéllyel mehettek fel kocsival. Igaz ebből is volt cirkusz. Tehát kellene egy közlekedő kerülő utat építeni mert e miatt kora déltől délutánig csak tülköltek a forgalomban rekedtek.

Észrevétel a DK sátornál trombitáltak is , de még se gyülekeztek, a PM standnál ugyancsak nem  akaródzott a gyülekezés. A munkáspártnál viszont a pálinka komoly húzóerő volt. Sajnos ott az egyik aktivista hölgy rosszul lett akihez ki kellett hívni a mentőket. Ehhez viszont rendőri felvezetés kellett a zsúfoltságban.

14.05 057