Új autót kaptak a taktaharkányi polgárőrök

Egy négykerék meghajtásos Suzukit  nyertek a taktaharkányi polgárőrök a Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán.  Az új autót dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő adta  át pénteken.

„Nem kell bizonygatnom önöknek, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye vezetése és a kormány számára milyen fontos a közbiztonság” – jelentette ki  az új szolgálati jármű mellett állva dr. Mengyi Roland. Felhívta a figyelmet a rendőrség és a polgárőrség harmonikus, hatékony együttműködésének a fontosságára. Az új polgárőr törvény megteremtette a hatékony működés jogi hátterét. Az igazolványcserét követően csak azok maradnak a szervezetben akik tenni szeretnének a közért.  A jogszabályon túl az anyagiakban is megmutatkozott a kormányzat odafigyelése, korábban soha nem kaptak a polgárőrök akkora állami támogatást, mint 2013-ban, továbbá most van lehetőségük először uniós pályázatból autót beszerezni.

Dr. Mengyi Roland kiemelte, hogy az országon belül Borsod-Abaúj-Zemplénben a legerősebb a polgárőr mozgalom. Ezt jelzi az is, hogy a 150 autóból 10 kerül megyénkbe, többek közt a most átadott taktaharkányi. „Remélem nagyban segíti majd a szolgálatukat” –  jelentette ki a közgyűlés elnöke, miközben átadta a Suzuki kulcsát dr. Szemán Ákosnak, a Taktaharkányi Polgárőr Szervezet elnökének.

A köszönet szavai után a szervezet vezetője büszkén kijelentette, hogy a legjobban felszerelt autót kapták meg, amelybe számos extrát építettek be. „Öröm lesz vele polgárőrségbe menni” – mondta örömmel dr. Szemán Ákos.

Az ünnepi pillanatokat követően az új szolgálati autóval az első kört dr. Mengyi  Roland és két helyi polgárőr tette meg. Egy helyi vállalkozó 50 ezer forintos támogatást ajánlott fel a polgárőröknek a tankolásra, tehát minden feltétel adott a hatékony járőrözéshez.