Tanár úr levélben reagált – megkaptam ami jogosan járt

Aki ide jár információért s itt gyarapítja a klasszikus műveltségét annak nem kell megismételnem, hogy szóvá tettem – Dr. Hevesi Attila a 4H örökös osztályfőnöke nem kapta meg az Őt méltán megillető kitüntetését. Írtam ami késik nem múlik, egyébként sose volt olyan , hogy erre hajtott volna. Dicsértem, szívből s megjegyeztem – a legközelebbi találkozónkon ami már esedékes megkapja tőlünk a legnagyobb elismerést ami egy igazi Tanárnak járhat.

Tanár úr önmagához híven először is kijavította az írásomat. Ő ilyen, földrajz és biológia szakos, polihisztor. Rádöbbentett, mi a különbség a kiérdemelt és a megérdemelt között. Helyére tette a vesszőket, s az ékezeteket. Mentségemre szóljon, olyan nagy karakterszámban zúdítom ki az itt megjelenő írásokat amibe óhatatlanul is bekerül néhány vagy még több hiba. Egyéni gyengeség, lustaság a javítás.

Ami lényeges még, hogy jelzi – neki a Földes Gimnázium akkori tanári karával semmi gondja nem volt, kölcsönös tiszteletben álltak. Az onnan való távozásnak prózaibb oka volt. Az akkori rendszer, az akkori ideológia nem nagy tűrte el Tanár úr nyílt egyenes és szabadelvű természetét. Amiből nekünk is kijutott, s köszönünk szépen.

A nagyobb korrekciót kedves Attila szokás szerint Rád hagyom. Direkt hagyok benne hibákat.