Óriások egy képen – András a kör közepén -marasztalták a munkatársai

Ritka történelmi értékű felvétel. Három óriás egy képen. Balról Sugár András a hazai mobiltelefonálás megteremtője a Westel  kft és a Westel 900 nyugalmazott vezérigazgatója, Winkler János a helyettese ma az EON vezérigazgató helyettese és a Telekom mostani első embere. Együtt a három vezető.

A kép emlékezetem szerint pontosan a mobiltelefonálás kezdetének huszadik évfordulóján készült Budapesten a Vörösmarty tér egyik palotájában. Kedvemért egymás mellé álltak.

Mindannyiukról már sokat írtam és most is készülők hasonlókra.

Az akkori eseményre szinte egyszerre érkeztünk Andrással és Jánossal a bejárathoz.  S az ott ácsorgó fiatal , kedves beléptető lányok rákérdeztek – honnan tetszettek jönni?

Sugár Andrástól és Winkler Jánostól ilyet kérdeztek. A cég két alapítójától. A kés megállt a levegőben, a levegő megfagyott, s próbáltam menteni a helyzetet. Díszvendégek , mondtam. Mintha valaki lennék. Ilyenkor szokás mondani a világ dicsősége múlandó.

Megjegyzem, néhányszor megnéztem azt a spontán készült videót amelyen  András elbúcsúzik a kollégáitól a cég udvarán. Történhetett úgy, hogy ott  a Fehérvári úti épület előtt gyülekeztek a rossz hírre, lemondott a főnök. S körbeállták, András körözött maga körül, nyugtalanul s százak  tapsolták, éljenezték, buzdították, maradjon. Mégse menjen el. Ilyet megrendezni nem lehet. Sugárzott a munkatársai szeretete a kör közepén álló András felé. Erre mondják, ezért érdemes élni. Dolgozni és egy ilyen hatalmas művet alkotni.

Folyt. köv. Ugyanis ezen az ünnepi eseményen még sok más történt, de az előtte görgetett húsz év alatt is.