Marihuánaültetvény a Néma-hegyen – videóval

A rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, aki a sátoraljaújhelyi Néma-hegyen marihuánát termesztett, amelyből milliós bevételt remélt.
A cikkhez kapcsolódó videó:

Kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, aki Sátoraljaújhely külterületén marihuána-ültetvényt létesített.
Az ügyben bevezetett intézkedések eredményeként a rendőrök 2014. június 16-án 20 órakor a helyszínen elfogták A. István 36 éves sárospataki lakost, aki éppen gondozta és locsolta a vadkender-egyedeket.
A tetten ért elkövetőt a nyomozók a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy a marihuána magokat interneten vásárolta, elültette és a későbbiekben akarta értékesíteni, amelyből milliós bevételre számított.
Az eljárás során – a terhelt vallomásával ellentétben – megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy A. István korábban már több személynek is értékesített különböző kábítószereket.
A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklása és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárásban a terheltet bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására.