Pelczné Dr. Gáll Ildikót az Európai Parlament alelnökének jelölte a néppárti frakció

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye

Az Európai Néppárt képviselőcsoportja Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselőt a mai napon az Európai Parlament alelnökének jelölte. A Fidesz európai listavezetőjének jelölése a Fidesz erős támogatottságát mutatja a frakción belül.

Az Európai Néppárt képviselőcsoportja a 14-ből várhatóan 6 parlamenti alelnököt jelölhet a következő ciklusban, őket választották meg a mai frakcióülésen titkos szavazással. Pelczné Dr. Gáll Ildikó megválasztása tisztán mutatja, hogy a Fidesz fontos szerepet tölt be a néppárti frakcióban. A jelölés Pelczné Dr. Gáll Ildikó munkájának elismerése is, aki 2010 óta aktívan vette ki részét a Gazdasági és a Belső Piaci Bizottság, valamint a magyar néppárti delegáció munkájából. A Fidesz alelnöke az ülést követően elmondta: „Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy képviselőtársaim támogatásukról biztosítottak a mai napon”.

Az EPP képviselőcsoport további alelnökjelöltjei: a német Rainer Wieland; az olasz Antonio Tajani; a spanyol Ramon Luis Valcarcel Siso; a román Adina Ioana Valean és az ír Mairead McGuinness, ám a választáson szintén induló Viviane Reding leköszönő luxembourgi bizottsági alelnök nem nyerte el a jelöléshez elegendő szavazatszámot. Az Európai Parlament alelnökeiről a jövő heti strasbourgi plenáris ülésen szavaznak az EP-képviselők.