Fokozódik a hozamvadászat – lehet spekulálni- kaszálnak az arab pénzváltók

 Lehet spekulálni, hol áll meg az euró. Ami különös a dollár nem követi ilyen íramban a változást.Mennyi pénz, mármint forint kell, ahhoz, hogy egy szép nagy kerek összeget bezsebeljünk egy oda vissza váltási tranzakcióval. Ami biztos, a budapesti arab pénzváltók most kaszálnak.  Beszéljen a szakember.

Budapest, 2014. július 2. – „Az Európai Központi Bank legutóbbi kamatvágása nem okozott nagy izgalmat a befektetők körében, továbbra is keresettek az euró befektetések. A tovább csökkenő kamatszint miatt azonban fokozódik a hozamvadászat, így a pénzpiaci befektetések helyett a részvény eszközökben érdemes gondolkodni, a forint és deviza befektetések esetében egyaránt” – nyilatkozta Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója

„Az Európai Központi Bank legutóbbi kamatdöntő ülésén meglépett csökkentés nem tántorította el a befektetőket az euró befektetésektől. Annak ellenére, hogy a nagy jegybankok közül elsőként az EKB vágta negatív szintre a kamatot, ez a lépés nem mozgatta meg különösebben a befektetőket, hiszen a kamatcsökkentési folyamat egy többéves világszintű trend része, amely nálunk is már lassan két éve tart. Ennek megfelelően a befektetők már régóta keresik a magasabb hozamlehetőséget a forint és a deviza befektetések esetében egyaránt” – mondta el Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója.

„Mivel a deviza befektetések a kiegyensúlyozott portfólió részét képezik, ezért továbbra sem szükséges lemondani azokról, már csak azért sem, mert a hazai befektetők által elérhető euró befektetések hozama továbbra is pozitív. Érdemesebb inkább az alacsonyabb hozamot kínáló pénzpiaci eszközök helyett a részvénypiac irányába mozdulni, akár forint, akár euró befektetés formájában” – javasolja a befektetési szakember.

„A soron következő holnapi kamatdöntő ülésén már nem várható a múlt havi izgalmak megismétlődése, inkább arra lehet számítani, hogy szóban megerősítik a deflációs veszély elmúltát és a laza monetáris politika folytatását. Ez utóbbi egyben azt is jelenti számunkra, hogy továbbra is nyitva áll az ajtó a hazai jegybank számára az alapkamat újbóli csökkentésére” – tette hozzá a Horváth István.