Mi legyen a jövő hétre – mi volt ebben az épületben valaha – az olasz TIGÁZ volt húnyó

Nos, a mai jegyzetemben, az Északban az átlátszó dosszié címmel a volt üveggyár nem éppen egyszerű viszontagságairól írok. Ajánlom mindenkinek – mint kiderül – a TIGÁZ volt az egyik hunyó. Nekik köszönhető a patinás gyár bukása, csődje.

Nos, röviden – az akkor gyárvezetés kérte az olasz tulajdonost, hogy a törvények szellemében mérsékelje a gáz tarifáját. A levelük se jutott el a tulajdonoshoz, már a titkárságon elvéreztek – mondván piszlicsáré ügyekkel nem zavarják. Csaknem kétszáz ember , s ugyanennyi család megélhetését tették tönkre.

Ha a mostani kormány idegen ellenes gazdaságpolitikáját nézem kezdem megérteni az okát. Mi sem természetesebb, hogy saját ügyeinkért aligha hibáztatható az olasz gázszolgáltató. Miért nem vettük saját kezünkbe már akkoriban a céget, miért nem gondoskodtunk, hogy az energiaszolgáltatók csak hazai tulajdonba kerüljenek. Tehát jogos, hogy a hazai energiapolitika kifejezetten a magyar kormány irányítása, fennhatósága alá kerüljön. Elemi fontosságú.

Hogy hol készült a fenti kép – nos itt volt valamikor a miskolci sütőipari vállalat telephelye a Hunyadi utcában. Itt készült a mindennapi kenyerünk. A jövő héten ezt a témát járom körbe.