A jó sólet – a mai Északban csupa kenyér jegyzetem  – mi kell a babhoz

Egy fogyókúrás nem éppen nyári eledel. Sólet magyarosan.  Kell hozzá három bögre libamáj-bab. Sajnos a miskolci piacon már csak ritkán van és drága. Ha sikerül szerezni a babot előző nap beáztatjuk, akkor is ha friss, idei. Mielőtt megköveznek,  – kihagytam ugyanennyi gersli kell hozzá arányosan és sok zöldség, mind a levesbe szokásos. Majd irány a hentes , az árucsarnok, a COOP áruháza – ott van szép füstölt tarja, lehetőleg egybe, amit majd csak a végén kell szeletelni, vékonyan. Ha van XXL tojás azt ajánlom, könnyebb pucolni.  Na itt van a vita, a mosott tojásokat egybe tegyük a bab közé vagy  – főve keményen, pucolva. Itt az utóbbi mellett voksolt a konyhafőnök.

Ja és ne feledjük Varnus Xavér javaslata – legyen benne legalább egy pár lángolt kolbász, olyan tíz centis darabokban. És kolbászzsír, ez nagyon fontos, ettől lesz kóser.

Fűszerek, minden ami csak jó és egybefőzni majd végül egy óráig mehet a sütőbe aszalódni. A lényeg, hogy leveses legyen. Legalábbis ne legyen száraz.

Hozzá házikenyér a javából. Ha lehet Nyékről, az albán pékséget nem ajánlom.

Hogy miért – a mai , a csütörtöki Északban megírtam. Tessék elolvasni.

Jó étvágyat!