Jól megy a pesti nagykutyáknak – illemhely az ebeknek –  négylábú biciklisek kizárva

Pozsonyi utca Budapest 2014 július.  Jól megy a pesti kutyusoknak. Ott ahol egymást érik a jobbnál jobb éttermek és vendéglők, s déltől késő estig csak foglalás alapján lehet asztalhoz jutni az ebekről se feledkeznek meg. Szép dolog.

Jut eszembe, hogy Pesten a Vörösmarty téren egy helyen lehet beosonni a toalettre – a Zserbóba – ahol személyenként 100 forintért kedvesen fogadnak. A többi helyen elhajtanak.  Mentségükre, hogy a kutyákkal se bánnak különbül errefelé, nincsenek ilyen ebhomokozók.

Másik Prágában könyörtelenek a vendéglősök.  Nincs bekéredzkedés, ha nem fogyasztasz még pénzért se mehetsz be a mosdójukba. Sőt ha próbálkozol keményen elhajtanak.  Egy órába telt amíg találtunk egy földalattit, ahová be kellett csengetni. Belépő egy euró, papír fél euró cirka 30 centis, plusz pénz papírtörölköző . És a kísérőm csak a piszoárt használta, közben a vécés hölgy ott áll mögötte – s nyugodt tempóban kenegette a vajas kenyerét. Félszemmel ellenőrizte a dolgok menetét.

Ha megnézik az alsó fotókat, a kutyapiszkolóba került a tábla, rajta a kerékpárosok kivételével. Még jó, hogy a kutyusok gyalogosan érkeznek. Bicikli nélkül.DSCN1584 DSCN1582