Véletlen tűz vagy csak egy bevált trükk – a Bajza utca sarkán van egy palota …..

Szépen leamortizálódott ez a Kodály köröndi palota. Annyit tudunk, hogy megvették a tetőteret és most kezdték a beépítést. S a munkálatok közben valami okból tűz keletkezett. Ami aztán meglepő gyorsasággal terjedt és óriási pusztítást okozott. A kár felmérése még most is tart. Az adott időben éppen Budán voltam így magam is láthattam  – olyan láng és fűst csapott fel a belvárosból, hogy a főváros magasabb részeiből robbanásnak tűnt.

Közben terjednek a kósza hírek. Mondván, hogy aki a tetőteret megvette a teljes házat szerette volna megkaparintani. Mivel jó helyen van az ingatlan és az ott lakók nem szívesen váltak volna meg a tulajdonuktól valakinek kapóra jött ez a tragédia. Szerintem az ott élők ezentúl engedékenyebbek lesznek és fejvesztve menekülnek majd a lakásaiktól. Tehát ha biztosítás is volt a házra valaki jól jár majd.

Terézváros ma már az ingatlan panamáiról nevezetes. Remélhetjük, hogy ez a gyönyörű épület tragédiája teljesen független az ott folyó kétes üzletektől. Vannak , lehetnek kivételek.

Különben a MUOSZ a Magyar Újságíró Szövetség Andrássy úti székháza is elkelt. Több milliárdért. A vevő azóta is árulja, ahogyan elnézem a több éves kint logó táblát nem sokan érdeklődhet a zegzugos házért. Különben az a palota egy operettben is meg lett zenésítve  – mint olyan intim találkahely. egyszerűben fogalmazva a háború előtt nyilvános házként üzemelt. A nóta meg úgy kezdődött – a Bajza utca sarkán van egy palota, oda várom…..a folytatást elfelejtettem.image