Emléktábla avatás a Semmelweis kórházban – tanítványa Iván László, Bagothay László munkásságát méltatta

Leleplezték dr. Bagothay László miskolci ideggyógyász emléktábláját pénteken délután a miskolci Semmelweis kórházban. Az ünnepélyes aktust dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere és dr. Iván László a miniszterelnök főtanácsadója együttesen végezte.

Az eseményen jelen volt  Csöbör Katalin a Fidesz országgyűlési képviselője, dr. Csiba Gábor a megyei kórház főigazgatója és dr. Tiba Sándor a Semmelweis kórház igazgatója.

Iván László professzor sokáig együtt dolgozott Bagothay Lászlóval és az ezzel kapcsolatos visszaemlékezéseit élvezetes volt hallgatni.

Dr. Argay László a magyar magánkórházak szövetségének elnöke, az AA med Kft tulajdonosa ezzel az emléktábla avatással egy nemes kezdeményezést indított útjára.  Az önkormányzattal , az Észak megyei napilappal közösen létrehoznak egy gréniumot , amely a jövőben feltérképezi ki azok a hajdani gyógyítók akik megérdemlik a méltó megemlékezést.

Természetesen a megyei napilap olvasói ajánlhatnak, javasolhatnak neveket a következő táblaállításra.

A mostani domborművet amelyet Prím Zoltán debreceni művész készített átmenetileg a magánkórház falán helyezték el , amíg a hajdani idegosztály épületét felújítják.DSCN1688 DSCN1684 DSCN1686 DSCN1667 DSCN1685 másolata