Slambuc Zarándy módra  – volt e már a mezőcsáti termálfürdőben – irány oda a hétvégén

Felismerte e mi van a tányéron? Ha nem elárulom, egy megkezdett adag slambuc vagy ki hogy hívja öhöm. Készültem, hogy ártatlan állapotában fotózom le, de amikor meglátom már el is felejtem. Ez a csáti slambuc. Már azt se tudom eldönteni, hogy a mezőcsáti fürdő látogatói e miatt vagy a kellemes gyógyvíz miatt járnak ide.

Képünkön Zarándy János a fürdő tulajdonosa, az ottani étterem mesterszakácsa ezt a fogást csak ő maga készítheti. A receptjét, ami az internetről is letölthető bárki megismerheti. Egyszerű és nagyszerű vidéki pásztor étel, olyan laktató, tömős. Persze aki szereti annak két adag meg se kottyan. Semmi kalória nincs benne, pergelt tészta , krumplival.Paprikásan, jól befűszerezve. Van aki elfőzi van aki csak nagy lángon gyorsan készíti.

Kössünk bele – nem volt hozzá kovászos uborka. Még szerencse, mert akkor még egy harmadik porció is elkelt volna.

Nem először írom – itt az ideje, hogy a fürdő hűtött vizét palackozzák. Jelenleg pille palackban és demizsonban viszik haza mert lúgosít és javítja az emésztést.

Ami még érthetetlenebb, itt van egy elapadhatatlan energiaforrás, a 48 fokos meleg víz. Az egész mezővárost ingyen fűthetnék vele télidőben, s még fóliasátrakat is telepíthetnének a strand mellé. Egy ilyen gazdaság akár egész Miskolcot elláthatná primőr áruval.

Tervek nagy tervek születnek errefelé, mégsem történik semmi. Már volt olyan vállalkozó aki békákat tenyésztett volna itt mert ezt jó áron lehet exportálni. Na, mint úgy általában ebből se lett semmi.

Aki meg még nem volt a mezőcsáti strandfürdőben, most írja be a naptárjába  – hétvégén ez lesz a program. Nem bánja meg. Slambuc is lesz.
DSCN1695 DSCN1692