Önkormányzati támogatás az egyenruhásoknak

Kiképzést elősegítő és a szolgálati tevékenységet támogató technikai és személyi felszereléseket adott használatba a borsodi rendőröknek Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzat együttműködésének eredményeként Dr. Kriza Ákos polgármester 2014. július 28-án – a rendőri munkafeltételek további javítása érdekében – nagy értékű, kiképzést elősegítő és a szolgálati tevékenységet támogató technikai és személyi felszereléseket adott át használatra a főkapitányság Bükk Közterületi Támogató Alosztálya részére.
A sajtó nyilvánossága előtt megtartott átadási ünnepségen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nevében dr. Mecser Tamás r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány-helyettes írta alá az eszközök használatba vételéről szóló szerződést. A főkapitány-helyettes a kontraktus aláírását követően megemlítette, hogy a két szervezet közötti kiváló kapcsolatnak köszönhetően a borsodi megyeszékhely önkormányzata korábban is több esetben támogatta már a miskolci és megyei a rendőrök munkáját.
Kovács Béla r. ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóságának vezetője röviden szólt a Bükk Közterületi Támogató Alosztály átlagostól eltérő, speciális feladatairól. Elmondta, hogy az alosztály alaptevékenysége a magasabb szakmai felkészültséget igénylő közterületi feladatok megoldása, közte a hosszabb ideje a hatóság elől elrejtőző körözött személyek felkutatása és elfogása, illetve a bűnügyi szolgálati ággal együttműködve különböző rendőrszakmai tevékenységek ellátása.
A miskolci önkormányzattól átvett eszközök tovább javítják az alegység szolgálati és kiképzési feladatainak eredményesebb, hatékonyabb és biztonságosabb végrehajtását, a jogsértőkkel szembeni határozott fellépést, amely nagymértékben hozzá járul a lakosság szubjektív biztonságérzetének növeléséhez.