VII. Győri Bornapok, Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

2014. augusztus 21-24. (csütörtök – vasárnap)
Győr, Széchenyi tér

Tom Jones
2014. augusztus 23. szombat, 21:00 óra
(esőnap: augusztus 24. vasárnap 20:00 óra)
Győr

Idén immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre Győri Bornapok, bor-, borlovag és Gasztronómiai Fesztivál a megújult Széchenyi téren.

A pincészetek az ország szinte minden tájáról elhozzák legjobb boraikat, 61 borász és 2 pálinkás mutatja be portékáját az idei rendezvényen, melyet ma már az ország legjobb borfesztiváljai között tartanak számon. A jó hangulatról kiváló fellépők is gondoskodnak: Cimbaliband, az Emilio Band, Harmonia Garden és Myrtill, a vivat Bacchus és Kozma Orsi Jazz Quartet, a Kiskalász zenekar.

A fesztiválon borversenyek és bemutatók is zajlanak: Győr Város Bora választásra pénteken 11 órától kerül sor a La Maréda étteremben,
délután pedig az Esterházy-palotában a borlaikusokból álló zsűri választja ki a Fesztivál borát. A kiegészítő programok közül kiemelkedik a Borászok Éjszakája az Esterházy-palotában. A különleges helyszín kivételes alkalmat kínál, hogy az érdeklődők nyugodt környezetben találkozhassanak a borászokkal és pincészetük zászlós borával. A zenével kísért esten a bemutatkozó pincészetek legkiválóbb zászlós borukat különleges borkorcsolyák társaságában kínálják az érdeklődőknek.

Tom Jones Győrben
Újabb világsztár ad ingyenes szuperkoncertet a kisalföldi megyeszékhelyen a nyári programok zárásaként

Az elmúlt évek nyárzáró produkciói – Mandoki Soulmates, „Abba, the Show”, Chico and the Gypsies, Kool and the Gang, The Straits – után, idén Győr egy újabb világsztárt fogad: 2014. augusztus 23-án este kilenc órától Tom Jones lép színpadra a Városháza előtt.
Tom Jones az idei nyáron több mint húsz helyszínen ad nagykoncertet, köztük Londonban, Luxemburgban, Monte Carloban és Malagában, nevéhez olyan világslágerek kötődnek, mint a Delilah, She’s a Lady, All You Need is Love, vagy a Sex Bomb. A győri koncerten az énekes kilenc zenész társaságában lép a színpadra, a szervezők az eddigieknél is több kivetítőt állítanak majd fel, így Tom Jones fellépése Győr főtéren is nyomon követhető lesz.

Borkai Zsolt, Győr város polgármestere az esemény sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Győrben az élet számos területét jellemzi az együttgondolkodás és a széleskörű összefogás, ezt a nyárzáró koncert is jól példázza. A koncert – folytatva az elmúlt évben megkezdett hagyományt – szintén egy összefogás eredménye, hiszen az önkormányzat kezdeményezésére számos győri cég támogatja a program létrejöttét.