Az utolsó miskolci akasztás – alapos előkészülettel a Fazekas utcában – a köztemetőbe vitték a börtönőrök

Olcsó az emberélet. Mivel eltörölték a halálbüntetést, megszűnt az ősi fogat fogért törvénykezési elv hamarabb , könnyebben ölnek akik hajlamosak mindenféle erőszakos cselekményre.

Mielőtt szó érné a házam elejét, nem vagyok híve a halálbüntetés visszaállításának, elhiszem, hogy ennek korábban sem volt elrettentő ereje. Ám vannak bizonyos brutális esetek amikor jómagam is vérszagra szomjazom. Ez volt a bevezető,

Azért elmélkedtem erről mert a minap eldöntöttem, utánajárok mikor volt Miskolcon az utolsó halálos ítélet végrehajtás. Sok embert kérdezgettem, kezdtem Pfliegler Imre barátomnál, majd dr. Boholy Zoltán nyugalmazott megyei főügyészt kérdezgettem.  Mindannyian próbáltak segíteni, de hozzátették, nem élnek már azok akik erre emlékezhetnek.   Végül dr.Madei Ferenc ügyvéd, volt börtönparancsok célba igazított. Egyébként is ő az aki mindenben képes, tud segíteni. Megadta, Szemán  János ezredes urat keressem, ő idejében volt a városban az utolsó akasztás. A beszélgetés megesett, ezredes úr készséges volt, szerencsémre tökéletes memóriája van így a legapróbb részleteket is elmondta.

Tehát csütörtökön az Északban elolvashatják, ki volt az utolsó miskolci akasztott és hogyan zajlott az ítélet végrehajtása. Tehát egy kis türelmet, Észak csütörtök.