Elöször orvosi vizsgálatra kell menni – közmunkás leszek – lesz sárga mellényem – a rendőrnek akkor is igaza van ha éppen nincs – mit sem számít a térfigyelő kamera felvétele

 

Hahó. A hír igaz, de a helyzet bonyolódik.

Már bejelentkeztem a munkaügyi központba, ahol soron kívül kedvesen készségesen eligazítottak.

Dolgozhatok, semmi akadálya a málenkij robotnak, csak meg kell várni a fellebbezési időt és a jogerős határozatot. Ha nem értek egyet a rendőrségi döntéssel háromezer forintért megóvhatom a határozatot. Ez még nem jelenti azt, hogy igazam lesz. Tehát a kekeckedésnek is ára van. Végül ha pórul járok  a 20 ezer forinton felül még 3 ezret perkálok a kincstárnak.

S ha maradok az eredeti verziónál, s jelentkezem közmunkára, előtte orvosi vizsgálatra kell mennem. Ez mindössze 3300 forint. Jól ki van találva.  S mi van ha alkalmatlan vagyok, akkor ugrott a 3300 forintom is.

Jeleztem, hogy jelenleg is rendszeresen járok munkaalkalmasságira. Sajnos ezt nem fogadják el. Mert akkor ugye ingyen lenne a buli. Látom folyt.köv. Innentől a történet egy kerekecske szappanos operának ígérkezik. Igen, lesznek fotók is. Ezeken még nem én vagyok. Még csak a sárga mellény válogatásánál tartok. Könnyű nyári áttetsző szellős és fény-visszaverőt keresek.

 

Rövid leszek. Budapesten három esztendőbe tellett míg győzött az igazság és a rendőrök beismerték, hogy jogtalanul bírságoltak  meg. Miközben nem is én vezettem az autót. Majd mint megírtam után Miskolcon próbáltak szívatni, ennek a következményeként  még tart a belső vizsgálat. Annyi biztos már, hogy a két ügy jogtalan, összefügg és a két miskolci buzgó egyenruhás próbálja rákenni a pesti barátjára a történteket.

S még alig , hogy kiheverem mindezt, nemrégiben egy hörgő szirénájú olajzöld égett motorháztetős civil classzic polos rendőr akart megbüntetni. Mondván a miskolci árucsarnoknál, az Ady híd felől  átléptem a záró vonalat, hamarabb fordultam balra. Videó is van a szörnyűségről. Már láttam is , természetesen ha igaz is, de nem az fél méterrel vághattam le a balra fordulást. Húsz ezer forint helyszíni bírság, első fokon. Most várom a videót a térfigyelő felvételét amit állítólag megkaphatok és azt a hozzáértő jogász kielemezheti.  Egy dolog már tuti a két zsaru rám tapadt és azt várta miként csaphat le.  Aki ezt mondja , hogy ilyen nincs, akkor téved. A pesti rendőr is mindent megtett, hogy rám szállhasson. Mert és csak.

A helyzet képlékeny.  Ám olvasom, hogy határozatban szerepel, a bírságot megválthatom, átkonvertálható négy napi hat órás közmunkára. Döntöttem, ezt választom, ha vesztenék az egyenlőtlen párbajban. Mert ugye azt tudni kell, hogy az egyenruhásnak mindig igaza van az állampolgárral szemben. Vagy az állampolgárnak sose lehet igaza a rendőrrel szemben.  Nos, ha egyedül vagy és két rendőr állítja , hogy nem jól fordultál be akkor ezt a tényt még maga az Interpol vezetője se  módosíthatja.

Tehát hamarosan felveszem a sárga mellényt és indulok közmunkára.

Igazából erre már régóta készültem, jelentkeztem is már egyszer, hogy készítek egy riportok, milyen lehet a közért dolgozni. Akkor elhajtottak. Most viszont aligha tehetik meg. Legfeljebb valami húzós kemény feladatot kapok. Sebaj. Napi ötezret kereshetek hatórás munkával.