Maláj széria

Rájár a rúd a maláj légitársaságra. Még ki se heverték ki, hogy nyomtalanul eltűnt egy repülőjük az India óceán felett s már is egy újabb tragédia árnyékolja be jó hírüket. Már a legkockázatosabb társaságok között szerepelnek.
A donyecki légi katasztrófa vizsgálata még tart. Nem kapkodják el, s lehet, sose tudjuk meg kik vették célba az Amszterdamból indult gépet. Közben oldódik a rejtély a korábban elveszett géppel kapcsolatban. Erős a gyanú, hogy a radarok képernyőiről kisétált gépet is célba vették. Több jel mutat arra, ez a járat több száz utasával letérhetett a légifolyosóról, s Diego García irányába tartott. Ahol az USA és Anglia legtitkosabb haditámaszpontja van. A körzetben szigorú légiközlekedési tilalom van.
A rejtélyes nyom nélkül elveszett maláj gép pilótái nem kommunikáltak a légi rányitókkal. Ilyenkor nincs más, mint, hogy beélesítik a rakétákat. Ezt a szabályt elsőként szentesítette az Amerika. Sokak szerint, akik a legjobban keresik, már régóta tudják, jobb lesz, ha sose lelik meg. Még a roncsokat se.