Soros emlőin – ideje a visszavágásra – még, hogy beszólnak – szövetségesek között így szokás

A tények makacskodnak. Ha nem felejtették el, Soros György pénzén, alapítványán tanult, kupálódott valamennyi hazai politikus a rendszerváltás hajnalán és a későbbiekben. A jó Gyuri bácsitól még sose hallottam, hogy bármikor is szóvá tette volna ezt vagy listát publikálna ki ki mikor mennyit markolt fel tőle. Lehet, hogy Ő már nem is emlékszik rá. Azt viszont aligha hiszem, hogy akik élvezték az alapítvány áldását ne tartanák számon.
Egyébként ha szeretnék tudni elárulom, valamikor annak idején mi is kértünk az alapítványtól támogatást. A pénznek nincs szaga, gondoltuk és ha adnak fogadd el … Nem adtak válaszra se méltattak. Az alapítvány elefántcsont tornyát jól őrizték, ők tudták kinek mikor miért érdemes adni. Bár ma már belátják, tévedtek.
Apropó , Obama és Clinton rajtunk köszörülte a nyelvét. Mindketten elmondták, hogy olyan híreket kaptak miszerint a magyar szabadság veszélyben van, üldözik a civil szervezeteket. Válaszul behívták az amerikai ideiglenes ügyvivőt és számon kérték rajta az elnökök beszólását.
Az ügyvivő – nem is tudtam, hogy most nincs itt nagykövetük – elmondta ez egy baráti figyelmeztetés, szövetségesek között így szokás, ha valami nem kóser szemtől szembe figyelmeztetnek.
Tehát itt kellene pontot tenni. De, mégse , hiszen a kormányzati média most kikezdi az amerikai elnököket. Például a sok vélemény között – Obama így akarja visszaszerezni a régi dicsőségét, csökkent a népszerűsége és most ezzel a beszólással gyűjti a piros pontokat. Fogom a hasam, ilyen baromságot ritkán hallani. Más, Clinton jobb ha hallgatna, miket művel azzal a szerencsétlen Mónikával, cserbe hagyta – mondják az erkölcscsőszök.
Tudom – hogy ne tudnám kint és bent túl lihegik a norvég alap körüli hercehurcát. Fáj itt és ott a norvégok is morognak, hiszen ők adják a pénzt, nekik kellene elszámoltatni az alapítványt. Igaza van a kormánynak, ezen a pénzen ne a magyar politikát kellene fikázni. Költsék másra! Jó de mire? Nem adok ötleteket, de mondjuk támogathatnák ezt a portált a gráfot is. Abból nem lehet grimbusz. Még Obamának is tetszhet, még sose bántottam őt.
Egyébként Amerikában bántják a színes bőrűeket. Le is lőttek egy tinédzsert mint egy kutyát . Válaszul most egy rendőrt céloztak meg a karján. Tehát itt az alkalom, hogy mi is vissza vágjunk – úgy érezzük veszélyben a demokrácia az óceánon túl. És ez most már nagyon fáj nekünk. Annyira, hogy megfontoljuk a vízum kényszer visszaállítását. Ha erre se reagál valami komolyabb lépést is tehetünk – leállítjuk a szegedi paprika szállításokat az USA – ba. Csak, hogy tudják az ottani rendőrök könnygáz gránátjaiba magyar csípős is van. Jobb mint az argentin chílli. Legyünk kemények és határozottak.