Jó és rossz hírek – ez az a vírus az amelyik korábban jött – szauna vagy kalapkúra – akár sunyi sugárfertőzés is lehet

Pontosan harmadik hete terített le az influenza. Száraz köhögés, ájulásig, időnként hőemelkedés, múló láz, hidegrázás, levertség kurva rossz közérzet.

Kezdtem a nagyágyúval, antibiotikummal és immunerősítővel, majd C vitamin lóméretben Coldrex és most ráfanyalodtam az izlandi zuzmóra. Ez utóbbi szopogatóst éppen  Hernádvécsén ajánlották.  Természetesen ugyanolyan levert bágyadt krákogós vagyok.

S mindezt az a fenti vacak vírus okozza. Legalábbis ezt mondják az orvosok.

A félország gyógyulóban a másik fele meg ráfertőzésben.

A papír-zsebkendő  gyártók és a patikusok most aratnak.

Megjegyzem akár hányszor kérdezem a gyógyszerészt mindig van valami új ötlete. Kísérleti tapsifüles vagyok. Utánam is szólnak, hogy ha ez bevált akkor jelezzek vissza.

 

Valószínű, hogy a régi gyógymóddal kellene próbálkoznom, szauna és kalapkúra lenne az ideális. Lila hagymás teából már  annyit ittam, hogy nem merek emberek közelébe menni. Szaglok.

És még nem is mondtam – hogy ez a fajta krákogós száraz köhögés egy sunyi sugárfertőzéstől is lehetséges. Mivel ebben a jó időben még nem kellene betegeskednünk, elképzelhető, hogy valahol valamelyik atomerőmű belepiszkolt az éterbe. S ennek a levét isszuk, ennek a következményét nyögjük. Azt ugyanis megtudtam, hogy nagy csendben megemelték az úgynevezett egészségre káros radioaktív sugárzás értékeit. Mondván nem árt ha szokjuk hátha a szervezetünk már ellenállóbb. Ha mégse akkor tévedtünk.

Közben a mamámhoz is be kell mennem az intenzívre naponta legalább egyszer. Így már van saját maszkom mint a műtősöknek.

Ja ne felejtsem – a Szentpéteri kapuban szerelik a jelzőlámpákat napok óta. A Blaskovics utcából a megyei kórházból nem lehet kihajtani, ha csak az arra járók közül meg nem könyörül rajtunk valaki és kienged. A sorban, a délután csúcsban a betegszállítók is negyedórákat dekkolnak.

Csak egy rendőr kellene délutánonként meg reggelenként, hogy a kimenő forgalmat irányítsa. Háromszor szóltam ez ügyben a miskolci kapitányság ügyeletére – ígérték, hogy megnézik. Pedig most ott aztán gyakorolhatnának a karjelzős karmantyús dirigensek. Aki nem tudja miről beszélek , olvassa el a Vasgyári medvetánc című könyvemet és rögtön képbe lesz.

Jó hír még, hogy a keresett amerikai Arthúr bácsi meglett egy bécsi kórházban.  Hamarosan Miskolcon lesz. Egyre kíváncsibb vagyok rá, miért is csatangolt el miközben a fél világ őt kereste.

 

 

 

szauna