A vasfüggöny se védene meg – határainkat nyaldossa a járvány – ebola ellen orosz gyógyszert

Még nem is olyan régen a madárinfluenzától rettegtünk. Jómagam is egy családra való Tamarint spájzoltam be.Állítólag ez a medicina segített volna ha bajba kerülünk. Pult alatt adták a patikusok. Már lejárt, de őrzöm, sose lehet tudni mi jön még. Egyébként arra is emlékszem, hogy az akkori kormány  juttatott néhány milliárdot egy ismeretlenségből előbújt gyógyszergyártónak, amely bevállalta a madár kór elleni vakcina előállítását. Mint mondták óriási üzlet, ha kitör a világjárvány úgy viszik majd mint a cukrot. Ebben se volt szerencsénk, illetve valakinek csak tejelhetett ez a biznisz.

Na most meg nyakunk az ebola – magyarul a kutyaháza , pardon a faviccért –  és a magyar egészségügy vezetése hallgat. Egy szót se hallottam, hogy miként készülünk a hazai vészhelyzet kezelésére. Az egész világ erről beszél, hogy a határainkat nyaldossa a járvány és már itthon is lehetnek fertőzöttek. Ilyenkor jut eszembe, nem is volt olyan hülyeség az vasfüggöny amit dérrel-dúrral feldaraboltunk. Igaz, hogy akkoriban is a válság mindig begyürüzött míg a prosperitás sose tudta átszakítani.

Mivel jár az ebola? Kezdődik egy magas lázzal, hányással és egy gyors lefolyású belső vérzés ami mindent visz. Mire egy hazai orvos aki sosem találkozhatott ilyennel mindezt felismeri addigra a fél falu már a temető halottasházában készül  a csoport szertartásra.

Katasztrófavédelem , ÁNTSZ. Feltételezem, hogy már készen vannak a tervek a vészhelyzetre. Beszerezték a barna hullazsákokat. Egy tanulmány szerint ha nálunk bekövetkezne az amitől az ég óvjon legalább egy millióval kevesebben leszünk. A járványnak vannak közbiztonsági kockázatai is. Tehát remélem, hogy a rendőrség is rendelkezik már védőfelszereléssel.

Van aki azt állítja, hogy ha nem beszélnek róla, a kulisszák mögött a kormány készül a legrosszabb forgatókönyvre. Az elhallgatás célja, hogy ne keltsünk pánikot. Helyes, így is lehet magyarázni.

Közben Putyin deklarálta, hogy Oroszországban egy féléven belül bárki hozzájuthat az ellenszerhez. Hat hónap múlva ebola ellenni  nagyhatalom lesz a nagy Oroszország. Most mondom , jó lesz velük jóba lenni.Különben ne tessenek parázni, ez a fajta betegség olyan gyors lefolyású, hogy mire diagnosztizálják már az orvos se tud róla.131579_ebola